– Jeg har nok kunnet være litt hissig opp gjennom tida

Tekst
Foto

Han ble idioterklært og latterliggjort, men det er byrådsleder Raymond Johansen som styrer hovedstaden nå.

. Foto: Ivar Kvaal

Han ble idioterklært og latterliggjort, men det er byrådsleder Raymond Johansen som styrer hovedstaden nå.

Rådhusklokkene slår. Det har gått ett år. Kontoret hans er stort som en lagerhall, han ser ut som en smurf der inne. Målingene viser at velgerne fortsatt er glade i ham. Til tross for eiendomsskatt og bompenger, til tross for færre parkeringsplasser og stengte gater. Til tross for bråket rundt nye E18. Til tross for at han får kjørt seg i avisene. Det er Munch-malerier på veggene.

– Altså, dette er ikke et «one-man-show», jeg har respekt for jobben. Budsjettet er på 67 milliarder. Det er helt vilt. Men vi er et lag.

Raymond Johansen nikker fornøyd. I duskregnet utenfor de enorme vinduene står bronsestatuer av stolte arbeidere. Så legger han til:

– Selv om det er klart jeg har stor innflytelse.

Fakta: Raymond Johansen

Alder 55

Sivilstatus Forlovet med Christin Kristoffersen (43), har tvillingene Sebastian og Mikael (24) fra et tidligere ekteskap.

Bakgrunn Gikk rørleggerlinjen på Sogn videregående. Ledet Oslo SV, ble byråd for transport og naturvern som 29-åring. Meldte seg inn i Ap i 1997, avdelingsleder i Norad, statssekretær i UD i 2001. Generalsekretær i Flyktninghjelpen fra 2002, statssekretær i Stoltenberg II-regjeringen 2005. Partisekretær i Ap 2009–2015.

Aktuell Har vært byrådsleder i Oslo i ett år.