Snart helt ferdig med «Snøfall»: – Det blir grusomt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anne Flæte publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

I fire år har Synne Teksum levd i tv-julekalenderen «Snøfall». Hun gruer seg til luke 24.

Rar er fint. – «Snøfall» handler om tilhørighet. Og så handler det om være annerledes. Å føle seg rar eller annerledes, det er helt greit, sier Synne Teksum, som har regissert NRKs julekalender.  

I fire år har Synne Teksum levd i tv-julekalenderen «Snøfall». Hun gruer seg til luke 24.

– Jeg blir helt gal når jeg ser hvordan folk har stilt inn tv-skjermene sine. Helt gal! De ser jo «Snøfall» med feil bilde og feil lyd. Jeg får lyst å gå inn i stuene og rette opp i alle tv-innstillingene.

Det er få dager til jul. Over halvparten av de 24 episodene i NRKs nye julekalender «Snøfall» er sendt. Hver kveld følger nesten én million tv-seere med på ni år gamle foreldreløse Selmas leting etter bestefaren sin, nissen Julius, som slemme Winter har gjemt i Mørket. Og hva med Ruth, Selmas kalde fostermor i Vu – Verden utenfor – vil hun våge å innrømme at hun er glad i og savner Selma?

Regissør og medmanusforfatter Synne Teksum er fortsatt ikke helt ferdig med «Snøfall». Det gjenstår ennå finpuss av lyden på de siste episodene. Bitte små lyddetaljer som pust og latter og bjeff skal på plass før julekvelden kommer, detaljer som kun en kontrollfrik kan elske.

– Mandag 19. desember skal jeg være helt ferdig med «Snøfall». Det er planen, sier hun.

Fakta: Synne Teksum

Alder 43 år.

Sivilstand Gift, to barn på seks og 11 år.

Stilling Regissør i NRK Super.

Bakgrunn Et år som ufaglært lærer i barneskolen. Fikk sin første NRK-jobb i 1996 med «Direkte lykke». «Svært mangelfull» utdannelse, ifølge seg selv: ex.phil., filmvitenskap grunnfag, påbegynt teatervitenskap og delfag i psykologi. Har fått utdannelsen hovedsakelig i NRK, gjennom en rekke kurs både internt og eksternt. Hadde regi på de to første sesongene av NRKs dramaserie «Johnny og Johanna» samt manus på de to siste. Regi på juleserien «Willys jul», konseptutvikling og regi på «Kometkameratene» og «Kash og Zook».

Aktuell Har regissert og vært medmanusforfatter av NRKs julekalender «Snøfall».