– Jeg skal ikke ha venner, jeg. Det er folket som er min venn. Hele folkets konge!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hugo Lauritz Jenssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Hans Jørgen Lysglimt Johansen (45) har sjøsatt et forunderlig politisk parti og er Norges mest overstrømmende Donald Trump-ambassadør. Lenge var han så å si den eneste.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen (45) har sjøsatt et forunderlig politisk parti og er Norges mest overstrømmende Donald Trump-ambassadør. Lenge var han så å si den eneste.

Sinnet hans er utgammelt. Han er født tusen år for sent og bærer rundt på en paperbackutgave av det norrøne visdomsdestillatet «Håvamål» som livsevangelium og åndelig redningsvest. Han har et klassisk, vikingvakkert ansikt. Muntert. Rammeløse briller. Ulastelig antrukket i blå blazer, det røde slipset i lommen. Noen uregulerte, lett anarkistiske tenner.

På telefon før dette intervjuet hadde Hans Jørgen Lysglimt Johansen erklært at han gjerne ville fotograferes stående på bordet i Theatercaféen, slik som hovmesterlegenden Kurt Jan Texnes. Eller var det broren hans? Men hvor er det bildet blitt av? Og hvor er Texnes selv? Jeg misliker forandringer. Jeg har som mål at portrettet mitt en dag skal henge i Theatercaféen.

Jeg skal straks komme tilbake til de grønne froskene på mansjettknappene.

– Jeg er en håpløs romantiker, er veldig glad i gamle dager. I det arkaiske. Jeg kunne ikke bli boende i Silicon Valley; der tenker man bare fremover. Men hele min sjel er tilbakeskuende. Det er noe med tidsånden. Det gamle tidsskriftet Farmand er min ideale fordring. Siden 2003 har jeg forsøkt å blåse liv i det. Det er et liebhaber-prosjekt med hjertet, ikke med lommeboken.

Fakta: Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Født 13. september 1971 i Fredrikstad.

Sivilstatus Lever som gift, common-law. En datter på ti år.

Stilling Grunnlegger og hovedeier av it-selskapet Numbercom.

Bakgrunn Siviløkonom fra Lunds universitet, konvertert til norsk tittel ved NHH.

Aktuell Startet partiet Alliansen Norge ut av EØS for noen uker siden.