– Jeg har dratt norsk politikk i riktig retning

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eivind Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Norges nye justisminister kalles klimaskeptiker, innvandringsfiende og samehater. Ingen grunn til bekymring, mener Per-Willy Amundsen.

Norges nye justisminister kalles klimaskeptiker, innvandringsfiende og samehater. Ingen grunn til bekymring, mener Per-Willy Amundsen.

Vannet i karaffelen bobler stille mot overflaten inne på departementets møterom. Dette er dag tre som statsråd, to dager før julaften. Han er blitt skjelt ut siden tirsdag.

– Tror du dette går inn på meg?

Per-Willy Amundsen legger inn en liten latter, han har gelé i håret, han har en blank, grå dress, bred slipsknute.

– Jeg har stått i mange stormer før. Dette er ingenting. Takker du ja til å bli justis- og beredskapsminister, bør du takle stormer. Utfordringene mine handler ikke om hva mediene skriver om meg, det handler om det jeg skal gjøre her. Alt det andre ler jeg godt av. Boblene i karaffelen fortsetter å stige mot overflaten. Kommunikasjonsrådgiveren lenger nede ved bordet sier ikke et ord.

Fakta: Per-Willy Amundsen

Alder 45 år.

Sivilstatus Gift med Gry-Anette Rekanes Amundsen, de har en sønn på seks. 

Bakgrunn Tok siviløkonomstudiet på Norges Handelshøyskole og informasjonsbehandling ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Stortingsrepresentant for Frp i Troms i to perioder mellom 2005 og 2013. Frp-talsmann i klima- og innvandringspolitikk i flere år. Statssekretær for kommunalminister Jan Tore Sanner (H) siden 2013.

 Aktuell Ble denne uken utnevnt som ny justis- og beredskapsminister.