– Jeg har dratt norsk politikk i riktig retning

Tekst
Foto
Oslo

Norges nye justisminister kalles klimaskeptiker, innvandringsfiende og samehater. Ingen grunn til bekymring, mener Per-Willy Amundsen.

Norges nye justisminister kalles klimaskeptiker, innvandringsfiende og samehater. Ingen grunn til bekymring, mener Per-Willy Amundsen.

Vannet i karaffelen bobler stille mot overflaten inne på departementets møterom. Dette er dag tre som statsråd, to dager før julaften. Han er blitt skjelt ut siden tirsdag.

– Tror du dette går inn på meg?

Per-Willy Amundsen legger inn en liten latter, han har gelé i håret, han har en blank, grå dress, bred slipsknute.

– Jeg har stått i mange stormer før. Dette er ingenting. Takker du ja til å bli justis- og beredskapsminister, bør du takle stormer. Utfordringene mine handler ikke om hva mediene skriver om meg, det handler om det jeg skal gjøre her. Alt det andre ler jeg godt av. Boblene i karaffelen fortsetter å stige mot overflaten. Kommunikasjonsrådgiveren lenger nede ved bordet sier ikke et ord.

Fakta: Per-Willy Amundsen

Alder 45 år.

Sivilstatus Gift med Gry-Anette Rekanes Amundsen, de har en sønn på seks. 

Bakgrunn Tok siviløkonomstudiet på Norges Handelshøyskole og informasjonsbehandling ved Høgskolen i Sør-Trøndelag. Stortingsrepresentant for Frp i Troms i to perioder mellom 2005 og 2013. Frp-talsmann i klima- og innvandringspolitikk i flere år. Statssekretær for kommunalminister Jan Tore Sanner (H) siden 2013.

 Aktuell Ble denne uken utnevnt som ny justis- og beredskapsminister.