– Vi snur ikke kappen etter vinden, det er vinden som har snudd

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jens M. Johansson publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Tro det eller ei: Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum tenker hverken på ulv eller kommunesammenslåinger når han står alene på gården og kikker ut på det mørkeste vintermørke.

Tro det eller ei: Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum tenker hverken på ulv eller kommunesammenslåinger når han står alene på gården og kikker ut på det mørkeste vintermørke.

Dagen før har han ledet an i et opptog på nær 3000. «Grensen ...!» ropte han ut i kveldsmørket og holdt mikrofonen ut mot forsamlingen, slik at de samstemt kunne fullføre kampropet: «Er nådd!»

Demonstrantene har kommet i busser – 27 bare fra Hedmark – for å vise sin kampvilje mot ulven, men kanskje like mye mot politikere og byråkrater som de mener overkjører dem. I appellen har Trygve Slagsvold Vedum fått jubel for å omtale miljøvernminister Vidar Helgesen som en mann sittende inne på et kontor i Oslo sentrum; etter et fakkeltog til lyden av langhorn og kubjeller skal denne EU-diplomaten få en hilsen fra oss fra skogen.

«Grensen ...!» oppildner Trygve Slagsvold Vedum – et vennlig, rundt ansikt – menneskemengden på plassen.

«Er nådd!» svarer den.

Fakta: Trygve Marius Slagsvold Vedum

Alder 38 år.

Sivilstatus Gift med Cathrine, to døtre: Johanna (10) og Matthea (5).

Stilling Leder i Senterpartiet.

Bakgrunn Landbruksutdannelse fra Jønsberg og Blæstad i Hedmark og Tomb i Østfold. Bachelor i sosiologi og statsvitenskap fra Universitetet i Oslo i 2002. Leder av Senterungdommens Landsforbund 2002–2004. Stortingsrepresentant fra 2005, da han også tok over familiegården. Valgt til 2. nestleder i Senterpartiet i 2009. Landbruksminister 2012–2013. Leder i Senterpartiet i 2014.

Aktuell Senterpartiet gjør det godt på meningsmålingene i ulvestrid og kommunereform.