Pumpa til du dør

Tekst

Vil du få varsel hver gang Per A. Risnes jr. publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Janove Ottesen er så heit at det ryker på hans nye soloalbum.

Enmannsorkester. Janove «Kaizers» Ottesen har laget en mangehodet festplate inspirert av Nurejev og den beste spillelisten. Foto: Marius Vervik/Petroleum Records

Janove Ottesen er så heit at det ryker på hans nye soloalbum.

Det eneste som er sikkert her i livet, er at det går opp og det går ned. Og at det er ikke mye annet vi kan gjøre enn å lade magasinet og kjøre på med det vi har. Det har Janove Ottesen gjort hele livet. På den skeive reggaelåten «Om me går ner» oppsummerer han vel hele forretningsplanen sin gjennom 20 år: «Om din idé ikkje er stor nok til å fylla større rom. Må ideen din bli større eller rommet ditt stå tomt.»

Stort eller bort

Nå er Janoves idé å etablere seg som soloartist på høyde med sitt gamle orkester. Det er tre år siden ompalandslaget satte oljetønnene og pumpeorgelet i kjelleren for godt. Han forsøkte med et halvhjertet sideprosjekt som soloartist i 2004, men de engelske tekstene til gitarbasert singer-songwriterpop fikk heller lunken mottagelse. Det er ikke lett å konkurrere med seg selv med venstrehånden.

Fakta: Janove

«Artisten & Marlene»

Petroleum Records

Lanseringen av det nye soloalbumet fra frontvokalist og hovedlåtskriver i Kaizers Orchestra sparker i gang en norgesturné som kommer til å bli diger, tett og svett. Janove har alltid vært opptatt av popstrategi og musikkbusiness, men om det er Kaizers-effekten eller forhåndssinglene som har gitt sånn lynfart på billettsalget, er ikke godt å si. Men Janove har alltid gjort sitt til å levere så mye underholdning for pengene som overhodet mulig. Og det vet publikum.