– Et organisert arbeidsliv er bra for business!

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hugo Lauritz Jenssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

For Hans-Christian Gabrielsen har alt sin egen stødige rytme. Trommene. Nattskiftet på cellulosefabrikken. Han blir den første LO-sjefen i et rockeband.

For Hans-Christian Gabrielsen har alt sin egen stødige rytme. Trommene. Nattskiftet på cellulosefabrikken. Han blir den første LO-sjefen i et rockeband.

There was just enough room to cram the drums.

Frank Zappa, «Joe’s Garage» (1979)

En selvbeherskelse farger retorikken. Tilbakeholdte sarkasmer. Selvkontrollen virker naturlig. Roen står til troende. Men temperamentet vaker som en våken gjedde like under overflaten. Det er altså mer enn meget mulig at Hans-Christian Gabrielsen blir ny LO-høvding i mai. Han er en vaskeekte proletar, med fagbrev og skiftordning i ryggmargen. Det er visst ingen motkandidater.

Han er et massivt stykke karfolk, ruver 195 centimeter i været og utstråler stødige kjempekrefter. Man kan uten anstrengelse falle i tanker om at Per Palle Storms muskuløse arbeiderhelt på sokkelen ved inngangen til LO-borgen har iført seg hvit skjorte og grå dress, og så fått utdelt et elektronisk nøkkelkort med Gabrielsens navn.

Fakta: Hans-Christian Gabrielsen

Født 27. juli 1967.

Sivilstatus Gift, én datter.

Stilling Andre nestleder i LO siden 2013.

Bakgrunn Fagbrev, prosessoperatør Tofte Industrier. Kommunestyrerepresentant i Røyken. Har ledet Røyken Arbeiderparti. Forbundssekretær og andre nestleder i Fellesforbundet.

Aktuell Velges antagelig til ny LO-leder uten motkandidat på LO-kongressen i mai. At arbeidsledigheten har bitt seg fast på et høyt nivå, bekymrer den påtroppende sjefen for 920.000 medlemmer i 25 fagforbund.