– Det er riktig tidspunkt i livet å prøve noe annet, rett og slett

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen Tveitereid publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Om 100 år er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (38) glemt. Så det viktigste er å leve et bra liv og være en god far.

Om 100 år er kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (38) glemt. Så det viktigste er å leve et bra liv og være en god far.

Halv åtte denne mandagsmorgenen kjørte regjeringsbilen opp foran leiligheten på Frogner, for å hente kunnskapsministeren, slik at han kunne levere Karla i barnehagen på en helt annen kant av byen. Derfra ble han kjørt til en konferanse hos barneombudet, videre til skolebesøk på Eiksmarka, for å snakke med elevene om nistemat, før statsrådene samlet seg til regjeringskonferanse. Torbjørn Røe Isaksen måtte gå litt før den var slutt, han skulle hente i barnehagen. Ja, han både henter og leverer, ettersom kona er hjemme med en tre måneder gammel baby.

På vei hjem plukket ministeren opp fiskekaker, og etter middag stakk han ut en liten tur for å handle inn en salve til å smøre på gommene til lille Ellef, som har begynt å skrike en del om nettene.

Men nå har kveldsroen senket seg der hjemme, og Torbjørn Røe Isaksen går ut, slik han må de fleste kvelder. Han plugger inn hørepropper og velger Drake, og med tung rap i ørene kommer han inn i baren i Bygdøy allé, på sitt ønskede sted, der gamle kobberrør er blitt et kult lysanlegg bak en ørelappstol, det er nok en bra miks for Isaksen.

Han ser litt sliten ut, fikk presset inn en guttetur til Barcelona helgen som var, to dager med tapas og tullprat, samt noen stunder med en bok om keiser Augustus.

Fakta: Torbjørn Røe Isaksen

Alder 38 år.

Sivilstatus Gift, to barn: Karla (2,5 år) og Ellef (tre måneder).

Stilling Kunnskapsmininister siden 2013. Innvalgt på Stortinget fra Telemark siden 2009.

Bakgrunn Master i statsvitenskap. Eksamener i idéhistorie og medievitenskap. Journalist i PD og Varden. Lærervikar. Redaktør i tidsskriftet Minerva. Leder i Unge Høyre. Siste bok: «Den onde sirkelen – om å falle utenfor i Verdens rikeste land» (2013).

Aktuell Har ledet arbeidet med nytt partiprogram, som vedtas på Høyres landsmøte i helgen.