Fiasko mot alle odds

Tekst

Vil du få varsel hver gang Øystein Lie publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Drømmer på hjemmebane. Bent Sæther og Motorpsycho turnéåpner på Dampsaga i Steinkjer i 1998. Bandet har ristet av seg fiaskoen med «When the World Sleeps», platen som aldri kom ut. For pytt sann: Nå er det fremad i alle retninger. Foto: Pål R. Hansen/VG/NTB Scanpix

Det skulle gå så bra, så. Motorpsycho hadde suksessoppfølgeren klar, Ingrid Kristiansen var tidenes OL-favoritt og Nicolai Houm trodde debutromanen var i boks.

Desember 1994. Det trønderske bandet Motorpsycho har gitt ut «Timothy’s Monster», men det er alt flere måneder siden. Bent Sæther, Hans Magnus «Snah» Ryan og Håkon Gebhardt er i god gang med oppfølgeren. Den skal hete «When the World Sleeps».

Men dette skal bli platen som aldri gis ut, det perfekte prosjektet som går i dass. For av og til går ting bare på tverke. Stopper opp, vil seg ikke, uten at en helt forstår hvorfor. Fiasko kan skyldes litt av hvert. Kunstnerisk stormannsgalskap, eller like mye det motsatte: elendig selvtillit. Feil timing, til og med ytre omstendigheter som vær, kan også dytte alt utfor stupet.

Men at havariet venter, vet ikke gjengen i Motorpsycho idet de entrer studioet.

– Vi hadde alle låtene klare og hadde så høye forventninger, sier Ryan.

Ekkobasert retrolyd