– Med Ahtisaari må jeg innrømme at jeg tenkte «men eeeh, er ikke dette en utrolig kjedelig tildeling?»

Tekst
Foto
Oslo

Berit Reiss-Andersen, advokat og fungerende leder av Nobelkomiteen, lurer på om ikke alle fornuftige mennesker er litt redde.

Berit Reiss-Andersen, advokat og fungerende leder av Nobelkomiteen, lurer på om ikke alle fornuftige mennesker er litt redde.

Er verden forbrydersk og gal?

Gunnar Reiss-Andersen (1926)

Ikke vinter, ikke vår. Denne sene ettermiddagen på Aker Brygge er utpenslet i gjerrige nyanser av grått. Fete, bortskjemte måker ribbet for all evolusjonært innprentet menneskefrykt plyndrer iskrem og lunkne pølsevarer fra turister hjemmehørende i eurosonens periferi. Berit Reiss-Andersen kommer rett fra Høyesterett, sak 2016/2377. Et barn er blitt utsatt for «grove seksuallovbrudd».

– Fæle greier.

Fakta: Berit Reiss-Andersen

Født 11. juli 1954.

Sivilstatus Skilt to ganger. En voksen sønn, to barnebarn.

Stilling Partner i advokatfirmaet DLA Piper siden høsten 2016. Advokat med møterett for Høyesterett, fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.

Bakgrunn Cand.jur. i 1981. Egen advokatpraksis fra 1987. Statssekretær i Justisdepartementet. Fast forsvarer i Høyesterett. Har ledet Advokatforeningen. Har utgitt to kriminalromaner sammen med Anne Holt: «Løvens Gap» (1997) og «Uten ekko» (2000).

Aktuell Er fungerende leder av Den norske Nobelkomité. Etter Kaci Kullmann Fives bortgang skal ny leder velges i begynnelsen av mai.