– Med Ahtisaari må jeg innrømme at jeg tenkte «men eeeh, er ikke dette en utrolig kjedelig tildeling?»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hugo Lauritz Jenssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Berit Reiss-Andersen, advokat og fungerende leder av Nobelkomiteen, lurer på om ikke alle fornuftige mennesker er litt redde.

Berit Reiss-Andersen, advokat og fungerende leder av Nobelkomiteen, lurer på om ikke alle fornuftige mennesker er litt redde.

Er verden forbrydersk og gal?

Gunnar Reiss-Andersen (1926)

Ikke vinter, ikke vår. Denne sene ettermiddagen på Aker Brygge er utpenslet i gjerrige nyanser av grått. Fete, bortskjemte måker ribbet for all evolusjonært innprentet menneskefrykt plyndrer iskrem og lunkne pølsevarer fra turister hjemmehørende i eurosonens periferi. Berit Reiss-Andersen kommer rett fra Høyesterett, sak 2016/2377. Et barn er blitt utsatt for «grove seksuallovbrudd».

– Fæle greier.

Fakta: Berit Reiss-Andersen

Født 11. juli 1954.

Sivilstatus Skilt to ganger. En voksen sønn, to barnebarn.

Stilling Partner i advokatfirmaet DLA Piper siden høsten 2016. Advokat med møterett for Høyesterett, fast forsvarer i Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett.

Bakgrunn Cand.jur. i 1981. Egen advokatpraksis fra 1987. Statssekretær i Justisdepartementet. Fast forsvarer i Høyesterett. Har ledet Advokatforeningen. Har utgitt to kriminalromaner sammen med Anne Holt: «Løvens Gap» (1997) og «Uten ekko» (2000).

Aktuell Er fungerende leder av Den norske Nobelkomité. Etter Kaci Kullmann Fives bortgang skal ny leder velges i begynnelsen av mai.