Tatt av NU. – For fem år siden ville alle som kjente meg forbundet meg med musikk. I dag er det nesten ingen av vennene mine som vet at jeg kan spille, sier Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom.  

Ønsker seg oljefritt Lofoten i 50-årsgave

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kristine Hovda publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Natur og Ungdom runder 50, og leder Ingrid Skjoldvær (23) fortsetter å bore inn budskapet: La oljen ligge!

– I fjor hadde jeg møte med Arbeiderpartiets programkomité om landsmøtet og spilte inn at de måtte vedta oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. Jeg sa at vi burde få det i 50-årsgave. Da fikk jeg bare til svar: «Jeg håper ikke dere har tenkt å ha jubileumsfesten den dagen.» De tenkte at vi kom til å tape, sier Ingrid Skjoldvær.

Denne helgen går Natur og Ungdoms årskonferanse «La olja ligge» av stabelen. Lørdag arrangeres det folkefest på Youngstorget mot oljeboring. Etterpå er det fest – Natur og Ungdom runder 50 år. Stemningen er vanskelig å forutsi. Da de fikk stoppet oljeleting i 2011, ble den da 17 år gamle musikklinjeeleven så glad at hun troppet opp på skolen i bunad og ble svartelistet av russen for det. Snart kan det bli tårer, hvis Arbeiderpartiet bestemmer seg for å ville åpne for oljeleting i Lofoten.

– Vi skal feire uansett.

Fakta: Ingrid Skjoldvær

Alder: 23 år.

Stilling: Leder i Natur og Ungdom.

Bakgrunn: Fra Sigerfjord i Vesterålen.

Aktuell: Demonstrerer for et oljefritt Lofoten, Senja og Vesterålen samme dag som Arbeiderpartiets landsmøte går av stabelen og Natur og Ungdom feirer 50 år.

Det jobbes hektisk i de slitte kontorlokalene i Torggata. Skjoldvær skjenker mer kaffe og setter opp et av de store vinduene i tredje etasje. På skrivebordet ligger fullkornkjeks og en banan. En av kollegene har et forelegg fra politiet hengt opp på korktavlen, nærmest som et diplom. I et rom sitter en jente uten økonomiutdannelse bøyd over regnskapet på 13 millioner.