– 13 måneders utestengelse for å ha brukt en leppekrem uten hensikt og uten effekt. Det er absurd

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eivind Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Ustaoset

Det er lett å tenke at Christian Hjort er den fødte toppadvokat. Så feil kan man ta.

Det er lett å tenke at Christian Hjort er den fødte toppadvokat. Så feil kan man ta.

– Det er et solid fall hun opplever?

– Vel, sier Christian Hjort sakte og venter mens kaffebønnene kverner i den store maskinen på hytta han har leid midt oppe på fjellet.

Det internasjonale skiforbundet har anket dommen mot Therese Johaug, det blir ny rettsrunde før sommeren. Mer mas fra pressen, flere medierådgivere med meninger, flere idiotiske konspirasjonsteoretikere. Det er egentlig ikke dette han driver med. Vanligvis forsvarer han de korrupte og bedragerske, innsidehandlere, skattesvindlere, små menn og store selskaper. Han vet ikke hvorfor Skiforbundet ringte nettopp ham, men han husker at stemmen i den andre enden sa «Johaug» og «doping» i samme setning og at han tenkte: «Her blir det trøkk.»

Kaffen renner sakte ut av maskinen.

Fakta: Christian Fredrik Bonnevie Hjort

Alder 56 år.

Sivilstatus Gift med Kristin Veierød (49). De har barna Sofia (18) og Karen (15). Fra et tidligere ekteskap har han Wanda (28) og Bendik (26).

Stilling Partner i advokatfirmaet Hjort.

Bakgrunn Juridisk embetseksamen fra UiO i 1987. Førstekonsulent i Kredittilsynet og dommerfullmektig i Flekkefjord herredsrett før han ble advokat i advokatfirmaet Hjort i 1989. Der ble han også partner i 1995.

Aktuell Forsvarer langrennsstjernen Therese Johaug i dopingsaken mot henne.