– Det holder ikke lenger å ha et godt nettverk og en filofaks. Manageren må kjenne alle dagens forretningsmodeller

Tekst

Vil du få varsel hver gang Per Christian Selmer-Anderssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Silje Larsen Borgan (31) hoppet av Warner for å starte for seg selv. To år senere er Little Big Sister blitt management, pr-byrå og/eller plateselskap for store musikknavn som Karpe Diem, Marit Larsen og Cezinando.

Digger jobben. Silje Larsen Borgan driver sitt eget management- og plateselskap i Torggata i Oslo. Snart skal hun signere en ny, kjent artist til selskapet som allerede huser store navn som Marit Larsen og Lars Vaular. – Det er gøy å jobbe med folk som ikke har noen grenser, sier hun.  

Silje Larsen Borgan (31) hoppet av Warner for å starte for seg selv. To år senere er Little Big Sister blitt management, pr-byrå og/eller plateselskap for store musikknavn som Karpe Diem, Marit Larsen og Cezinando.

– Jeg så at det var et marked for meg, sier Silje Larsen Borgan og ler en kort, selvsikker latter.

Neglene, lakkert rosa for Karpe Diem, fikler med plasten på en iskaffe. Bak henne henger fire av fjorårets Spellemannspriser. Noen meter unna prisene visner tre potteplanter. Da hun sluttet i Warner i 2015, hadde hun allerede fått en avtale med Marit Larsen og Karpe Diem. Senere strømmet de på: Lars Vaular, Cezinando, Cecilia Brækhus, Stein Torleif Bjella. I påsken ble hun oppgradert fra promosjef til manager for Karpe Diem. Uken etter spilte de tre stappfulle konserter i Oslo Spektrum. Låtene på albumet «Heisann Montebello» var allerede sluppet som musikkvideoer og vinyl, fordelt over ett år. I Kirkegata var det 150 meter lang kø for å kjøpe merchandise fra Karpes egen pop-up-butikk. Kanskje ikke så rart at kvinnen foran oss smiler selvsikkert.

– Et plateselskap i dag, hva er det egentlig?

Det er Borgan som spør, og hun venter ikke på svaret.

– De distribuerer musikk, men det kan man gjøre på mange måter. Tidligere var plateselskapets viktigste funksjon salgskontoret. Det var det som forhandlet musikken inn i bensinstasjonshyllen, men det trenger man ikke lenger.