Sjef da det smalt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jostein Løvås publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Han hadde jobbet dag og natt med konkursplanen. Endelig kom fredagen da styret skulle banke den gjennom. Da smalt det på Turøy.

Sjefen. Arne Roland ble sjef for Helikopter Service ved Stavanger i 2012. For ett år siden stod han midt oppe i en økonomisk krise da det verst tenkelige skjedde med et av hans helikoptre.  

Han hadde jobbet dag og natt med konkursplanen. Endelig kom fredagen da styret skulle banke den gjennom. Da smalt det på Turøy.

De satt trøtte rundt bordet. I flere uker hadde Arne Roland og resten av ledelsen i CHC Helikopter Service forberedt det uunngåelige, en kontrollert konkursprosess i det amerikanske konsernet. Nå skulle styret i et av de norske datterselskapene godkjenne planen.

– Nå skal det bli godt med helg, var det en som sa. Det var da jeg fikk telefonen. «Et av våre helikoptre gått ned utenfor Bergen», var beskjeden, sier Roland.

Han sitter på kontoret i Stavanger. En stor helikoptermodell henger ned fra taket. Det er gått nøyaktig ett år siden et av hans helikoptre styrtet ved Turøy på vei hjem fra Statoils Gullfaks B-plattform. 13 mennesker mistet livet.

– På et vis blir en klar i hodet når sånt skjer. En tenker på planene en har trent på. Du må til beredskapsrommet. Det var kort vei. Folk var på vei inn. Vi har mobiliserings- og varslingsrutiner. De første ti minuttene handlet det om sjekklister og bemanning, sier Roland.

Fakta: Arne Roland

Alder 50

Sivilstatus Gift med Anne Gro Rue, har døtrene Amanda (20) og Karen (17).

Stilling Sjef for CHC Helikopter Service i Norge, en del av kanadiske CHC Helicopter, et konsern med hovedkontor i Dallas. 

Bakgrunn Siviløkonomutdannelse med vekt på prosjektstyring fra Agder Distriktshøgskole i 1992. Fortsatte 25 år i Aker-systemet i en rekke ulike jobber, blant annet et par år i Houston. Hoppet over til entreprenøren Risa for å drive eiendomsutvikling i 2008, men ble truffet av finanskrisen. Ble konsulent for Aker året etter. Hentet inn som sjef for problemforfulgte CHC Helikopter Service tidlig i 2012. 

Aktuell Lørdag er det ett år siden et helikopter fra CHC styrtet ved Turøy og elleve mennesker mistet livet. Fredag kom Havarikommisjonens foreløpige rapport.