– Mennesket kan arbeide fysisk og kognitivt. Om datamaskiner er bedre til begge deler – hva er da menneskets verdi på arbeidsmarkedet?

Tekst

Vil du få varsel hver gang Maria Lindholm/Dagens Industri publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

Uten sjåfør. Førerløse biler kan i nær fremtid ha gjort en mengde av verdens sjåfører overflødige. – Hva skal vi gjøre med de milliardene av mennesker som blir økonomisk verdiløse og dermed blottet for makt? Vi vet ikke, sier Harari. Illustrasjon: Shutterstock

Den verdensberømte historikeren og forfatteren Yuval Noah Harari diskuterer menneskehetens fremtid i kunstig intelligens-alderen.

– Jeg drukner i eposter og meldinger, jeg får dessverre ikke engang lest alle, langt mindre svart, sier Yuval Noah Harari (40).

Han er en ettertraktet mann. Hans forrige bok «Sapiens – en kort historie om menneskeheten» solgte i fem millioner eksemplarer, er oversatt til over 45 språk, hyllet av Barack Obama og har gjort Harari til en populær foredragsholder på Ted-konferanser og de største universitetene verden rundt.

Harari bor mellom Tel Aviv og Jerusalem, underviser ved Det hebraiske universitetet i Jerusalem – og har flere assistenter som hjelper ham med alle brevene og forespørslene.

Oppmerksomheten rundt «Sapiens» førte til en rekke spørsmål om hva historikeren trodde ville skje i fremtiden. Derfor har han skrevet boken «Homo Deus: A Brief History of Tomorrow». Den kommer i norsk oversettelse til høsten.

Ble verdenskjent forfatter. Yuval Noah Harari er en israelsk historieprofessor som opplevde uventet salgssuksess med boken «Sapiens: A Brief History of Humankind». I oppfølgeren «Homo Deus» tar han for seg menneskets fremtid i den kunstige intelligensens tidsalder. Foto: Antonio Olmos/The Guardian