Nasjonalskalden fra helvete

Tekst

Vil du få varsel hver gang Bjørn Gabrielsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I sin nyeste roman «Identitet, første bok» tar Thure Erik Lund selvskading til nye høyder. Og det gjør minst like vondt for deg som for ham.

Forfatternes forfatter. Thure Erik Lund, her et forfatterportrett fra 1999, er ute med boken «Identitet». Foto: Herdis Maria Siegert

I sin nyeste roman «Identitet, første bok» tar Thure Erik Lund selvskading til nye høyder. Og det gjør minst like vondt for deg som for ham.

Hovedpersonen i Thure Erik Lunds «Identitet, første bok» heter Hallandsås og er forfatter, eller har vært forfatter. Nå er han en distriktsmisantrop som utfører håndfaste, praktiske tjenester og skriver ned det som faller ham inn.

«Identitet, første bok» ser på mange måter ut som et klassisk skrivesperreprosjekt: Ta utgangspunkt i det du kjenner, la skravla gå og håp at lesere og forlag klarer å tolke inn noen dypere sammenhenger. Forfatteren kan alltids latterliggjøre dem for deres grunnhet og misforståelser senere hvis det skulle trengs.

Fakta: Thure Erik Lund

Thure Erik Lund, «Identitet»

«Identitet, første bok»

Aschehoug

444 s. + 26 siders utdrag av «Identitet, andre bok»

Norge og meg

Boken kan leses som den type roman som formidler eller bærer i seg en helt kultur, et folk eller en stat. Man kan lese den som en bok om Norge, ikke primært som en bok om Thure Erik Lund, selv om han har mange selvbiografiske detaljer til felles med hovedpersonen.