Ut i mørket. Oslo 18. mai. Ryan Wiik forbereder seg på å vise «de fiendtlige» aksjonærene i WR Entertainment asa en prøveinnspilling av seg selv i rollen som Morgan Kane. Det kan bli hans siste sjanse til å gjenerobre rollen som westernhelten. Selskapet WR Entertainment asa prøver å stoppe ham.  

Mannen som ville være Morgan Kane

Tekst
Foto
Oslo

Skuespilleren og gründeren Ryan Wiik (35) skulle gjøre Morgan Kane til Hollywood-suksess og milliardforretning. Etter ti år med galopperende kostnader og brutte løfter, ga Wiik opp drømmen om Morgan Kane. Nå er han i Oslo for å slå tilbake.

– Du er Morgan Kane, du, Ryan …

Geir Killingland, eier av modellbyrået Norwegian Models og Miss Norway-konkurransen, er like beruset av som begeistret for sin nye idé: at mannen på den andre siden av bordet, den ubeskrevne, norske skuespilleren Gunnar Ryan Wiik, kan bli westernhelten Morgan Kane i en Hollywood-film.

– Morgan Kane er James Bond og Indiana Jones, det er action, eventyr og damer. Det er dette Hollywood vil ha. Det er mange i Norge som har forsøkt å lage Morgan Kane i Hollywood, men ingen har fått det til. Men du, Ryan, du kommer til å få det til, fortsetter Killingland.

Kvelden 11. august 2007 begynte tumultartet. Gunnar Ryan Wiik hadde invitert enn rekke venner til fest på familieeiendommen på den spanske solkysten. Solstolene er dekket i leopardmønstret stoff, det er tent fakler, de mannlige gjestene kommer i lyse eller hvite sommerdresser, kvinnene i lange sommerkjoler. De fleste gjestene er tilknyttet filmbransjen. Gunnar Ryan Wiiks erfaring med bransjen er et ubrukt filmmanus, en statistrolle i «Oh Marbella!» – en lettbent komedie om en leiemorder med prostataplager – og en 20 sekunders opptreden i grøsseren «Timber Falls», hvor han ble avspist med replikken «Sarah, run!».

På kanten av svømmebassenget står et innleid Steinway-flygel. Snart skal det trakteres av den amerikanske pianisten Michael Smith. I svømmebassenget flyter fakler og «missegeneral» Killingland. Killingland er så høyrøstet at den verdenskjente pianisten truer med å dytte flygelet ut i bassenget.