Ut i mørket. Oslo 18. mai. Ryan Wiik forbereder seg på å vise «de fiendtlige» aksjonærene i WR Entertainment asa en prøveinnspilling av seg selv i rollen som Morgan Kane. Det kan bli hans siste sjanse til å gjenerobre rollen som westernhelten. Selskapet WR Entertainment asa prøver å stoppe ham.  

Mannen som ville være Morgan Kane

Tekst
Foto
Oslo

Skuespilleren og gründeren Ryan Wiik (35) skulle gjøre Morgan Kane til Hollywood-suksess og milliardforretning. Etter ti år med galopperende kostnader og brutte løfter, ga Wiik opp drømmen om Morgan Kane. Nå er han i Oslo for å slå tilbake.

– Du er Morgan Kane, du, Ryan …

Geir Killingland, eier av modellbyrået Norwegian Models og Miss Norway-konkurransen, er like beruset av som begeistret for sin nye idé: at mannen på den andre siden av bordet, den ubeskrevne, norske skuespilleren Gunnar Ryan Wiik, kan bli westernhelten Morgan Kane i en Hollywood-film.

– Morgan Kane er James Bond og Indiana Jones, det er action, eventyr og damer. Det er dette Hollywood vil ha. Det er mange i Norge som har forsøkt å lage Morgan Kane i Hollywood, men ingen har fått det til. Men du, Ryan, du kommer til å få det til, fortsetter Killingland.

Kvelden 11. august 2007 begynte tumultartet. Gunnar Ryan Wiik hadde invitert enn rekke venner til fest på familieeiendommen på den spanske solkysten. Solstolene er dekket i leopardmønstret stoff, det er tent fakler, de mannlige gjestene kommer i lyse eller hvite sommerdresser, kvinnene i lange sommerkjoler. De fleste gjestene er tilknyttet filmbransjen. Gunnar Ryan Wiiks erfaring med bransjen er et ubrukt filmmanus, en statistrolle i «Oh Marbella!» – en lettbent komedie om en leiemorder med prostataplager – og en 20 sekunders opptreden i grøsseren «Timber Falls», hvor han ble avspist med replikken «Sarah, run!».

På kanten av svømmebassenget står et innleid Steinway-flygel. Snart skal det trakteres av den amerikanske pianisten Michael Smith. I svømmebassenget flyter fakler og «missegeneral» Killingland. Killingland er så høyrøstet at den verdenskjente pianisten truer med å dytte flygelet ut i bassenget.

Kommentarer

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør