– Vil du skape et kult brand, eller vil du skape forandring? Vi vil det siste

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingerid Salvesen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Lillestrøm

Birgit M. Liodden er skolefrafalleren som ble sjef for en av verdens største shippingmesser.

Uredd. – Jeg er lite risikoavers, som man kanskje blir mer gjennom høyere utdannelse. Hvis alt går til helvete, har jeg sittet i kassen på butikk før, sier Birgit Marie Liodden om da hun forlot Wilh. Wilhelmsen for å starte eget selskap, uten en forretningsplan.  

Birgit M. Liodden er skolefrafalleren som ble sjef for en av verdens største shippingmesser.

– Du mener «Nipplegate»?

Birgit Marie Liodden himler med øynene ved minnet. Forrige gang Nor-Shipping – en av verdens største shippingmesser – gikk av stabelen på Lillestrøm, gikk ikke alt helt som hun hadde håpet.

Helt siden hun snublet inn i bransjen for ti år siden ved en tilfeldighet, har Liodden markert seg som en forkjemper for å gjøre shipping mindre gubbete og mer attraktivt for kvinner. Denne junidagen i 2015 satt hun i et bransjemøte om nettopp dette, da Twitter-feeden lyste opp på mobilen: Kvinner iført kun tangatruse og lett kroppsmaling var leid inn som levende reklame på en av standene på messen. «Skremmer bort kvinner», tvitret en sint deltager. Liodden løp ut.

– Altså, jeg setter pris på nakne kropper, jeg. Men å bruke praktisk talt nakne kvinner som reklame i en profesjonell bransje?

Fakta: Birgit Marie Liodden

Alder 34 år.

Stilling Direktør i Nor-Shipping, en av verdens ledende maritime messer. Arrangeres annethvert år i Norge, eid av Norges Varemesse.

Bakgrunn Ett år på sekretærstudiet på Wang, noen prosjektlederkurs fra BI. Grunnlegger og generalsekretær av YoungShip International, diverse styreverv. «Årets shippingnavn» i 2012. Pådriver og organisator av Maritime Meet-up, shippingbransjens mentorprogram for kvinner.

Aktuell Nor-Shipping 2017 arrangeres 30. mai–2. juni på Lillestrøm.