Mener kvinner ikke kan få alt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Morten Møst publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Sin egen balanse. – Vi får heve oss over kjønnsforskjellene i stedet for å la dem oppsluke oss, sier Katherine Barrios. – Hvis man føler seg utfordret av at arbeidsplassen ikke er i kjønnsbalanse og er opptatt av dette hele tiden, så risikerer man å skape et problem.  

Katherine Barrios har vært i teknologiselskaper gjennom hele karrieren – uten å henge seg opp i kjønn og balanser.

– Jeg tror ikke man skal overtenke det, sier Katherine Barrios.

Hun har merket seg at det lokale it-miljøet sliter litt med å fordøye en undersøkelse fra IKT-Norge, som, ikke helt overraskende, fant at de fleste norske it-gründere ligner hverandre. De er helst hvite menn på full fart mot 40. Ord som «skremmende» og «problematisk» faller. Selv hennes egen sjef, Xenetas Patrik Berglund, har gitt uttrykk for at undersøkelsen viser «nitriste» tall. Også i Xeneta er det flest menn blant de omkring 50 ansatte, selv om selskapet er mangfoldig målt etter de ansattes bakgrunn.

Kan bli offer selv

Men Katherine Barrios advarer mot å henge seg opp i kjønnsbalanse og kjønnsroller.

– Visst er det slik at ansatte i teknologiselskaper har en tendens til å være menn. Vi får bare erkjenne at virkeligheten er slik, jobbe oss gjennom den og heve oss over kjønnsforskjellene i stedet for å la dem oppsluke oss. Den som fokuserer for mye på kjønn og kjønnsbalanse, kan selv bli offer for et kjønnsrollesystem, sier hun.