Barnas partyfikser

Tekst

Vil du få varsel hver gang Per Christian Selmer-Anderssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Tøyen

Bak Norges største barnefestival står en erfaren bartender. Nå vil festivalsjef Laila Egeberg arrangere den alkohol- og snusfrie festivalen Miniøya hele året.

Analog frisone. – Vi vil ikke at barna skal komme hit for å stå i kø for en Ipad. Vi vil at de skal perle, fargelegge og utfolde seg, sier Miniøya-sjef Laila Egeberg. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Bak Norges største barnefestival står en erfaren bartender. Nå vil festivalsjef Laila Egeberg arrangere den alkohol- og snusfrie festivalen Miniøya hele året.

– Det handler om holdninger, sier festivalsjef Laila Egeberg (40).

Fjorårets festival-t-skjorte skinner grønt og lekent mot oss. Snart skal hun skifte til årets rosa variant, men først vil hun forklare hvorfor Miniøya er Norges eneste festival som ikke bare forbyr alkohol og sigaretter, men også snus, i barnevennlighetens navn.

– Det er bedre at barna kopierer foreldrenes musikksmak enn de helseskadelige uvanene deres. Her på Miniøya får barn og voksne sett på Bob Hund sammen. Men selv om alt er på barnas premisser, er det et poeng at også de voksne skal kose seg.

– Er ikke alt på barnas premisser nå til dags?

Fakta: Laila Egeberg

Alder 40 år.

Sivilstatus Samboer, en sønn på fem og et halvt og en datter på ett.

Stilling Tok nylig over som daglig leder for Barnefestivalen as, som eies av Miniøya-gründer Linn Catrine Lunder og Norfest as, selskapet bak Øyafestivalen.

Bakgrunn Bachelor i reiseliv. Resepsjonssjef, bartender og medierådgiver. Fire år i måteholdsorganisasjonen Av-og-til. Frivillig på Miniøya siden oppstarten i 2010.

Aktuell Miniøya går av stabelen i Tøyenparken i Oslo denne helgen. Tirsdag neste uke arrangerer Barnefestivalen as også Tøyenfest, som er konserter for 8000 osloungdom via Den kulturelle skolesekken.