– I Norge skryter vi altfor mye av barna våre

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eivind Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Er syvbarnsfar og suksesstrener Gjert Ingebrigtsen et geni eller en gal mann?

Tøff far. Gjert Ingebrigtsen er pappaen og treneren til Ingebrigtsen-brødrene, som alle er blitt topputøvere i løp. Han har også tre andre sønner og en datter.  

Er syvbarnsfar og suksesstrener Gjert Ingebrigtsen et geni eller en gal mann?

Han har seks sønner. Én datter. Hun heter Ingrid. For noen år siden, da hun gikk i andre klasse, kom hun hjem med en tegning, rakte den forsiktig til ham. Gjert så på den og sa: «Jeg ser at du har tegnet, men den er ikke spesielt fin.»

En kjærlig far

Så langt har tre av sønnene hans blitt internasjonale løpestjerner. Gjert Ingebrigtsen hadde ingen trenererfaring, ingen spesiell interesse for idrett da han bestemte seg for å gjøre barna til verdens beste i en øvelse der hvite menn regnes som sjanseløse, der østafrikanere dominerer fullstendig. Siden har Henrik Ingebrigtsen blitt Norges største friidrettsnavn, to år yngre Filip vant fjorårets EM, mens lillebror Jakob for noen uker siden ble tidenes yngste til å løpe en engelsk mil på under fire minutter. Den rekorden har stått i 53 år. Han er 16.

– Når det gjelder den tegningen, så var jeg helt ærlig med henne, jeg prøvde å sette ting i perspektiv, fortsetter han og sukker.

Det korte, strie håret har grånet, han bretter kragen på den slitne poloskjorten.