Han skal produsere «Skam» i Hollywood

Tekst

Vil du få varsel hver gang Henrik Huldschiner publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Los Angeles

Svenske Per Blankens skjønner at fansen frykter biljakter og eksplosjoner når han skal produsere Hollywoods versjon av «Skam».

Shameless. Per Blankens hadde ikke hørt om «Skam» før Simon Fuller viste ham det norske tv-fenomenet. Nå skal svensken lede adapsjonen av tv-serien i Hollywood.  

Svenske Per Blankens skjønner at fansen frykter biljakter og eksplosjoner når han skal produsere Hollywoods versjon av «Skam».

Hvordan vet man at noen har lykkes i Hollywood? En pekepinn kan være at han eller hun har et digert kontor på toppen av Sunset Boulevards eneste skyskraper, med vinduer fra gulv til tak og fabelaktig utsikt over Hollywood Hills. At Simon Fuller – en legende i underholdningsindustrien som skapte både tv-konseptet «Idol» og popgruppen Spice Girls – har kontor vegg i vegg, er en vel så god indikator.

Det absolutte beviset på at Per Blankens sitter godt i det: Simon Fuller har gitt ham i oppdrag å være eksekutiv produsent, og dermed hovedansvarlig, når NRKs tv-sensasjon «Skam» nå skal forvandles til amerikanske «Shame».

– Et stort ansvar, så klart, sier Blankens.

Svensk rekord

Blankens tar oss imot på det elegante Hollywood-kontoret som tilhører Simon Fullers produksjonsselskap XIX Entertainment – selskapet som i desember i fjor skaffet seg rettighetene til å produsere en amerikansk versjon av «Skam».