Fra «Elling» til «Askeladden»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hugo Lauritz Jenssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Filmprodusent Synnøve Hørsdal vil fortrylle oss med folkeeventyr på film – slik de aldri før er vist og fortalt. Men hun er enda mer besnæret av oljeeventyrets intime dramatikk.

 

Filmprodusent Synnøve Hørsdal vil fortrylle oss med folkeeventyr på film – slik de aldri før er vist og fortalt. Men hun er enda mer besnæret av oljeeventyrets intime dramatikk.

What a night. Hun har måttet fortelle om kvelden i Hollywood mange ganger.

Det var en søndag i mars 2002. Kvelden for Academy Awards, The Oscars, nummer 74 i rekken. Et verdenssirkus av filmcelebriteter – samt enkelte ubeskrevne blad – benket seg i det splitter nye, neo-nostalgiske Kodak Theatre, senere omdøpt til Dolby Theatre etter fotogigantens fiskale fall.

Whoopi Goldberg var vert, hun dalte ned fra taket i et overdådig, glitrende påfuglkostyme, syrlig, skarp og ironisk, også med en Ingmar Bergman-blødme i sitt manus. Tv-kameraene fant selvsagt Julia Roberts’ ansikt den kvelden, igjen og igjen. Og kortklipte Halle Berry, som vant prisen for «Monster’s Ball». Denzel Washingtons diamantpyntede øre over smokingen.

Synnøve Hørsdal kunne ikke skimtes i det stivpyntede menneskehavet.

Fakta: Synnøve Hørsdal

Alder: 47

Sivil status: Samboer med lysmester Hans Petter Sydsæter, to barn.

Stilling: Adm.dir., medeier og produsent i Maipo Film.

Bakgrunn: Kunsthistorie (cand.mag.) etter studier ved Universitetet i Bergen, Universitetet i København, Roma (mellomfag), London. Master i filmproduksjon fra Northern Media School, Sheffield Hallam University. Ble i fjor æret med Aamot-statuetten.

Aktuell: Står bak en påkostet trilogi basert på Askeladden-eventyrene. Den første filmen, «Askeladden – I Dovregubbens hall» har premiere til høsten. Samtidig er den store tv-serien om det norske oljeeventyret, «Lykkeland», i produksjon, med premiere neste høst.