– Da jeg var i Afghanistan, hadde jeg seks-syv barn som døde hver eneste dag

Tekst

Vil du få varsel hver gang Lone Lohne publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Barnelege Monica Thallinger har vært på jobb i verdens verste katastrofeområder. Nå skal hun på sitt hittil farligste oppdrag.

Sterke inntrykk. - Jeg må klare å holde en viss avstand, så jeg ikke tar alt innover meg. Da kan jeg ikke få gjort jobben min, sier barnelege Monica Thallinger som skal ut på sitt niende feltoppdrag for Leger uten grenser. Denne gang til Mosul i Irak.   

Barnelege Monica Thallinger har vært på jobb i verdens verste katastrofeområder. Nå skal hun på sitt hittil farligste oppdrag.

«Jeg har min egen lille mentale kirkegård av barn jeg ikke kunne redde eller hjelpe. De vil nok være med meg for alltid.»

Monica Thallingers dagbok

– Det som er spesielt med dette oppdraget, er sikkerheten. Det er et ganske mye farligere oppdrag enn noe av det jeg har gjort før.

Barnelege Monica Thallinger har åtte oppdrag bak seg i hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser, og har blant annet jobbet med ebolaepidemien i Sierra Leone, opiumforgiftede barn i Afghanistan, krigen i Syria, og senest på nyfødtklinikk i Den sentralafrikanske republikk.

Fakta: Monica Thallinger (38)

Alder: 38

Bakgrunn: Utdannet barnelege. Har forsket innen pediatri på Universitetet i Oslo og ved  Rikshospitalet. Har vært på åtte oppdrag gjennom Leger uten grenser siden 2008.

Aktuell: Reiser snart på feltarbeid til Mosul, for Leger uten grenser.