– Du er ikke nødt til å tyne alt ut av dem du jobber sammen med

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eivind Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Hønefoss

Pølsemaker Arne Vidar har lært at du aldri kan bli lykkelig av penger. Nå selger han livsverket.

 

Pølsemaker Arne Vidar har lært at du aldri kan bli lykkelig av penger. Nå selger han livsverket.

Faren hans ligger i det kalde vannet i Nordsjøen. Og livet er bare tilfeldigheter: Du er død, du er levende. Det er utpå kvelden 1. april 1942. Båten er sprengt i stykker, og faren hans er der i kaoset, han dupper i havet, han lever fortsatt. Snart vil tyske soldater dra ham opp av vannet.
Er det her stillheten starter?

Vemodig

Denne sommeren blir den siste. Arne Vidar selger familiebedriften, Leiv Vidars pølsefabrikk i Hønefoss. Døtrene vil ikke ta over, de er blitt sykepleiere begge to, har leiligheter i Oslo, andre liv. Da han var liten, pleide Arne å sykle rundt til de fine fruene i Hønefoss med kokt skinke og rull og posteier. Han var midt i 20-årene da han overtok pølsemakerbedriften fra faren Leiv. Det er lenge siden. Nå har han solgt til matgiganten Scandza for det som skal være et tresifret millionbeløp. Før eller siden tar alt slutt.

– Jeg var inne på tanken om å flytte herfra etter at jeg solgte, sier Arne Vidar og ser utover fabrikktaket der pipene glitrer i solen.

Han har på seg den slitne Rolling Stones-T-skjorta han alltid går i, en olajakke noen har lappet sammen, tøysko som ikke matcher.