Karriere på spel

Tekst

Vil du få varsel hver gang Per Christian Selmer-Anderssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Trondheim

Fire år etter det første Slaget på Testiklestad har Mads Bones (36) vunnet Komiprisen, skrevet fire musikaler og blitt het kandidat som teatersjef på Trøndelag Teater. Det kan lønne seg å være god på testikkelhumor.

Spelgrossisten. Mads Bones nyter stor suksess med spelparodien Slaget på Testiklestad på Folkemuseet i Trøndelag i sommer. Allerede tre uker før premieren ble samtlige billetter utsolgt. Nå vil han investere overskuddet i en TV- eller filmproduksjon.   

Fire år etter det første Slaget på Testiklestad har Mads Bones (36) vunnet Komiprisen, skrevet fire musikaler og blitt het kandidat som teatersjef på Trøndelag Teater. Det kan lønne seg å være god på testikkelhumor.

«Veit du kven som er kome til gards? Hora fra Kvam!» sier Dyda, datteren til storbonden.

Noen minutter senere står årets spelnykommer, Josefine Frida Pettersen, på gårdstunet. Kjent som Noora i Skam, nå i rollen som Hora fra Kvam. «Har du hørt at jeg er den mest kjente hora i Skandinavia,» sier hun og bryter ut i den nyskrevne musikallåten «Blodskam».

Vi er på «Slaget på Testiklestad» på Folkemuseet i Trøndelag, en spelparodi som har spilt for fulle tribuner i fire år. Handlingen er tett opp mot det litt mer seriøse søsterspelet: «Slaget på Stiklestad», men handler like mye om det som skjer bak spelkulissene, som middelaldermenneskenes tragiske skjebner. Årets showstopper er at Kvam-Hora henger seg fordi hun, i likhet med spelet, vil gi seg på topp.

– Kvam-Hora skal dingle i 15 minutter. Jeg vet ikke hvordan vi skal løse det teknisk, sier produsent, tekstforfatter, skuespiller og regissør Mads Bones.

Fakta: Mads Bones

Alder: 36

Bakgrunn: Utdannelse fra teaterhøgskolen Gitis i Århus. Ansatt som skuespiller på Trøndelag Teater siden 2007. Har skrevet musikalene Nøtteknekkeren, Juleevangeliet - The Smash Hit Musical, Alice i Eventyrland og Robin Hood - Rai Rai i Sherwoodskogen.

Aktuell: Har satt opp, skrevet og spiller i parodien «Slaget på Testiklestad» i Trondheim. Søkt på stillingen som teatersjef på Trøndelag Teater.