– Det er så mange som vil være flashy. Det er vulgært. Og helt uinteressant

Tekst

Vil du få varsel hver gang Lars Backe Madsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Mens andre milliardærer elsker yachter og oppmerksomhet, har den nasjonale boligbygger Olav Selvaags etterkommere valgt et liv med kunst og diskresjon.

– Vi må vel understreke at dette ikke er et klatrestativ, men et kunstverk, sier Olav Hindahl Selvaag og setter seg ned på Franz Wests fargerike skulptur «Spalt» ved badestranden på Tjuvholmen.

– Vi kan jo bli fotografert oppå her, men det må ikke oppfattes som en henstilling om å komme hit og klatre, sier Frederik Selvaag, som allerede har satt seg på den.

Skulpturen er én av ni som er plassert i parken rundt Astrup Fearnley-museet for moderne kunst, tegnet av den italienske arkitekten Renzo Piano. Etter at brødrene hadde overtatt styringen av Selvaag-gruppen i 2008, fikk de ansvaret for utbyggingen av det som ble landets dyreste nabolag. Samtidig tok de over ansvaret for en av Norges største kunstsamlinger, som nå er blitt enda større. Rundt i byen har familien gjennom tre generasjoner reist flere skulpturparker og satt ut mer enn 600 skulpturer og kunstverk i boligprosjektene sine.

Fakta: Olav Hindahl Selvaag (48)

Ingeniør med mastergrad fra Stanford University.

Aktiv eier og styreleder i flere av selskapene i Selvaag-gruppen. Også styremedlem i Kronprinsparets Humanitære Fond.

Fakta: Frederik Selvaag (41)

Økonom fra University of San Francisco, mastergrad fra Handelshøyskolen BI. 

Aktiv eier og styreleder i flere av selskapene i Selvaag-gruppen.