– Hele min barndom og ungdomstid var preget av skam

Tekst

Vil du få varsel hver gang Simen Tveitereid publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Maria Aas-Eng var seks eller syv år den natten hun hørte et forferdelig bråk i etasjen over. Det var da hun bestemte seg. Hun skulle gjøre karriere.

 

Maria Aas-Eng var seks eller syv år den natten hun hørte et forferdelig bråk i etasjen over. Det var da hun bestemte seg. Hun skulle gjøre karriere.

På overflaten er alt bra. Ja, mer enn bra, det er perfekt. Hun blir nå sjef i et stort kommunikasjonsbyrå, hun bor på Frogner, hun er gift, de overstrømmer hverandre med hjerter på Facebook, tar med 30 venner til Finnmark for å feire ti års bryllupsdag, fiske laks og kongekrabbe og bade nakne om natten.

De er et fantastisk team, de to, sier folk. De gründer selskaper sammen, jobber alltid, fordi de elsker det. De har venner over hele verden, reiser til Jamaica og danser, men aller, aller best har de det i sommarstugan på den svenske vestkysten, i skjærgården, der hun kommer fra.

– Det kan se ut som et perfekt liv. Men det er ikke nødvendigvis sånn, sier hun.

Digital dronning

Maria Aas-Eng (39) har knallrøde negler og drikker kaffe av en rød kopp, med «Red» i hvite bokstaver. Hun lyser av konsentrasjon og vilje. Hun er den hotteste i byråbransjen, den delen av medieindustrien som ennå vokser. Hun har ledet selskapet som både i 2016 og 2017 ble årets mediebyrå, disse som plasserer stadig flere av annonsørenes penger. Og nå er hun øverst i konsernet Red, som i år kan passere en milliard i samlet omsetning.