Historien om milliardærenes nye nettavis

Tekst
Foto
Oslo

3, 2, 1. Mediekanalen Resett ble lansert på dette kontoret mandag. Redaktør Helge Lurås (til høyre) og produsent Bjørn Ihler følger med på trafikken, mens en av eierne, Håkon Wium Lie, fotograferer det hele.

Med penger, parti og ny mediekanal prøver rike nordmenn å flytte norsk politikk lenger til høyre.

5, 4, 3, 2, 1 …

Mandag denne uken, midt i valgkampen, var det offisiell åpning av landets nye nettavis, Resett. Redaktør Helge Lurås hadde skrevet en tekst om venstresidens utopier, naivitet og mangel på realisme, og i sekundene før den offisielle åpningen trippet han spent rundt på kontoret ved Rådhusplassen i Oslo. Så ble det datakrasj. Ingen kom inn på Resett. Det ble tilløp til panikk. Var det et målrettet hackerangrep fra fiender der ute?

Gimle terrasse

Dette er en beretning om den radikale politiske bevegelsen som har hjemsøkt vårt land, og den starter 24. august 2016. Denne kvelden ble det avholdt en middag i notable Gimle terrasse i Oslo. Verten var den tidligere Venstre-politikeren Mikkel Dobloug, en nasjonalkonservativ investor med anstendig formue og stigende forakt for eksisterende partier i norsk politikk. I middagsinvitasjonen sto det:

Om vi ønsker å sette en retning på landet med påvirkning, er veien til dette kortest via et nytt parti. Vi har jobbet hardt med dette en god stund og vi er klare til å lansere. Vi har et veldig bra mannskap ombord, nettsider er ferdig, strategi og prinsipper ligger til grunn etc. Nå mangler kun finansiering og noen som tror på prosjektet vi tror på.