Ingen norske syltetøyprodusenter hadde tro på Niru Kumras idé

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kristine Hovda publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Nå omsetter hun for millioner.

Vegetarianer. – Jeg hadde lyst til å bli kokk, men studieveilederen min frarådet meg å gjøre det. Hun mente det ville bli vanskelig for meg siden jeg er vegetarianer.

Nå omsetter hun for millioner.

Hver morgen klokken seks står hun opp, for så å sette seg igjen i det faste hjørnet i stuen. Hun setter på musikk, følger sin egen pust, sier et mantra eller bare mange lange, gjentatte ohm. Kjenner etter hvordan kroppen har det, er hun urolig, anspent? Så gjør hun noen yogaøvelser for ryggen og nakken.

– Jeg har ingen streng rutine. Med årene er jeg blitt bedre til å akseptere det kroppen ikke vil, og heller bli fornøyd med det jeg faktisk får til.

Det siste året har Niru Kumra doblet omsetningen i det lille firmaet Masalamagic. Hun gir ut kokebok. Matkursene går for fullt. Drømmen om å få navnet sitt på glasskrukker i butikkhyllene er blitt virkelig, men Kumra har brukt et helt liv på å få det til.

– Du kan få til alt, hvis du virkelig vil. Hvis det blir for travelt å meditere klokken seks, får du heller stå opp klokken fem, da. Du bestemmer selv om du vil sitte oppe foran pc-skjermen til sent på kveld eller gå og få deg en god natts søvn.