Ben å gå på. De 21 år gamle kompisene Gerhard Folkestad (fra venstre) og Jakob-Bjørn Hansen fra Oslo har til sammen nær 200.000 følgere på SoundCloud og tjener «nok til å ha det komfortabelt» på mnusikken de lager. Skulle de trenge en fest, en advokat eller et godt råd, er Music Norways brobygger Gisle S. Stokland på pletten.

Artisthjelperen i LA

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Tiller publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Los Angeles

Gisle G. Stokland (42) bygger broer mellom norske artister og amerikansk musikkbransje i Los Angeles. – De sikler etter norsk musikk for tiden, sier han.

Utenfor et trehus i Hollywood står en av Norges unge lovende: en usignert, men likevel USA-turnerende elektronikaartist som kaller seg Jerry Folk. I strandsandaler og tykke, hvite tennissokker serverer 21-åringen et håndgrep og et «halla» til en kjenning, en nysgjerrig, blid kar i skinnende rød bomberjakke og høyt, blondt hår. Etter å ha gitt Jerry Folk en klem, nikker han som det unge norske musikkmiljøet i Los Angeles bare kaller «Gudfaren», mot en stappfull postkasse.

– Har du ikke sjekket posten? Du må huske å ta inn posten, mann!

Jerry Folk heter egentlig Gerhard Folkestad Taylor. «Gudfaren» heter egentlig Gisle G. Stokland (42). Han har lett etter planter på Ikea i Los Angeles med rapartist og spellemannprisvinner Lido, 24 år gamle Peder Losnegård fra Tysvær. En periode var han Astrid S’ private flyplassjåfør. Han har skaffet Marcus & Martinus adgang til Kanye Wests svarte studiobunkers, fordi «alle små drypp man gjør i Los Angeles, er av betydning, plutselig kan nettet begynne å snøre seg sammen».

Sjekk posten, mann! Jerry Folk (til venstre), alias Gerard Folkestad Taylor, er en norsk Dj med base i LA. Her tar han imot Stokland, som spøker med at postkassen begynner å bli rimelig full.

Fakta: Gisle G. Stokland

Alder: 42 år.

Sivilstatus: Forlovet med designeren Hodo Musa.

Stilling: Musikkjournalist, manager og deltidsansatt i Music Norway. Bor i Los Angeles, hvor han hjelper unge norske artister til å nå et større amerikansk marked.

Bakgrunn: Økonomiutdannelse fra BI i Oslo (1994) og University of Connecticut (1995–1999). Intern/journalistmedarbeider i MTV.com og Billboard Magazine på midten av 1990-tallet. Grunnla nettmagasinene Stress.no i 1999, 730.no i 2008 og motenettstedet Melk & Honning i 2015. Musikksjef i ZTV i fem år. Programleder for VGTVs «Bring on the night» i 2014, hvor han fulgte blant annet Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll) på sin første LA-konsert. Er fortsatt medprodusent på NRK P3s «National Rap Show» med Tommy Tee.