Ben å gå på. De 21 år gamle kompisene Gerhard Folkestad (fra venstre) og Jakob-Bjørn Hansen fra Oslo har til sammen nær 200.000 følgere på SoundCloud og tjener «nok til å ha det komfortabelt» på mnusikken de lager. Skulle de trenge en fest, en advokat eller et godt råd, er Music Norways brobygger Gisle S. Stokland på pletten.

Artisthjelperen i LA

Tekst
Foto
Los Angeles

Gisle G. Stokland (42) bygger broer mellom norske artister og amerikansk musikkbransje i Los Angeles. – De sikler etter norsk musikk for tiden, sier han.

Utenfor et trehus i Hollywood står en av Norges unge lovende: en usignert, men likevel USA-turnerende elektronikaartist som kaller seg Jerry Folk. I strandsandaler og tykke, hvite tennissokker serverer 21-åringen et håndgrep og et «halla» til en kjenning, en nysgjerrig, blid kar i skinnende rød bomberjakke og høyt, blondt hår. Etter å ha gitt Jerry Folk en klem, nikker han som det unge norske musikkmiljøet i Los Angeles bare kaller «Gudfaren», mot en stappfull postkasse.

– Har du ikke sjekket posten? Du må huske å ta inn posten, mann!

Jerry Folk heter egentlig Gerhard Folkestad Taylor. «Gudfaren» heter egentlig Gisle G. Stokland (42). Han har lett etter planter på Ikea i Los Angeles med rapartist og spellemannprisvinner Lido, 24 år gamle Peder Losnegård fra Tysvær. En periode var han Astrid S’ private flyplassjåfør. Han har skaffet Marcus & Martinus adgang til Kanye Wests svarte studiobunkers, fordi «alle små drypp man gjør i Los Angeles, er av betydning, plutselig kan nettet begynne å snøre seg sammen».

Sjekk posten, mann! Jerry Folk (til venstre), alias Gerard Folkestad Taylor, er en norsk Dj med base i LA. Her tar han imot Stokland, som spøker med at postkassen begynner å bli rimelig full.

Fakta: Gisle G. Stokland

Alder: 42 år.

Sivilstatus: Forlovet med designeren Hodo Musa.

Stilling: Musikkjournalist, manager og deltidsansatt i Music Norway. Bor i Los Angeles, hvor han hjelper unge norske artister til å nå et større amerikansk marked.

Bakgrunn: Økonomiutdannelse fra BI i Oslo (1994) og University of Connecticut (1995–1999). Intern/journalistmedarbeider i MTV.com og Billboard Magazine på midten av 1990-tallet. Grunnla nettmagasinene Stress.no i 1999, 730.no i 2008 og motenettstedet Melk & Honning i 2015. Musikksjef i ZTV i fem år. Programleder for VGTVs «Bring on the night» i 2014, hvor han fulgte blant annet Kygo (Kyrre Gørvell-Dahll) på sin første LA-konsert. Er fortsatt medprodusent på NRK P3s «National Rap Show» med Tommy Tee.