– Man må tenke helt annerledes på hvordan selskaper drives

Tekst

Vil du få varsel hver gang Elias Bakken Johansen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Elin Nørve (23) likte aldri skolen, så hun startet sin egen. Nå driver hun lederutvikling i fire land.

Store planer. Elin Nørve har en målsetning om å ha påvirket en million fremtidige ledere i løpet av de neste seks årene. Hun er opptatt av at morgendagens leder er bevisst på betydningen av bærekraft.

Elin Nørve (23) likte aldri skolen, så hun startet sin egen. Nå driver hun lederutvikling i fire land.

– Hvis vi skaper selskaper der menneskene har det bra, som gjør noe positivt for jordkloden vår og som tjener shitloads av penger på det … Da har vi fremtidens businessmodell.

Elin Nørve snakker oppglødd og energisk. Selv om fremtiden er iboende uviss, mener hun og laget hennes å vite hva som skal til for å skape fremtidens ledere. Og det er mange som heier. I ryggen har 23-åringen ambassadører som Innovasjon Norge-direktør Anita Krohn Traaseth, Kahoot-gründer Johan Brand og flere toppledere i norsk næringsliv.

– Levetiden på et selskap har gått ned fra 67 år i 1920 til 15 år i 2015 og kommer til å bli ti år i 2025. Det gjør at man må tenke helt annerledes på hvordan selskaper drives.

Bærekraft

På snaue tre år har lederutviklingsprogrammet Future Leaders gått fra å være en idé til å bli et etablert program i Oslo og Bergen. I fjor startet skolen opp i København, og snart går også søknadsfristen ut for kandidater på det første kullet i Stockholm og Barcelona. Elin Nørve er gründer og daglig leder for det hele.