– Løpeballer er ikke populært. Det er 20 år for sent

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hugo Lauritz Jenssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Rallyveteran og bilkremmer Egil Stenshagen ble aldri særlig god i fotball. Men i flere tiår har han briljert som spillende manager på landets mest topptunge old boys-lag.

Rallyveteran og bilkremmer Egil Stenshagen ble aldri særlig god i fotball. Men i flere tiår har han briljert som spillende manager på landets mest topptunge old boys-lag.

Han er brun som en hasselnøtt, barket. Det hvite håret er som makrellskyer på himmelen som hvelver seg over hans kjære Hvasser. Egil Stenshagen har en støttebandasje rundt venstre ankel, akillessenen fusker. Fotballdrakten er Chelseas blå, i like intens valør som øynene. På brystet står det japanske dekkmerket han importerer.

– Det skal stort sett være lissepasninger. Løpeballer er ikke populært. Det er 20 år for sent, sier han.

Stenshagen ble berømt som rallyfører og har importert og solgt dekk, felger og biler – særlig BMW – i mengder. Det har gjort ham grunnrik. Han har foretatt en eventyrlig klassereise. Stenshagen er en vaskeekte østkantgutt. Han lever stadig et liv i amatørfotballens vennlige vold, som en innlysende fortsettelse av barndommens løkkefotball.

– Du skal ikke fortelle hvor store verdier jeg har. Men at jeg driver business. Forutsetningene for denne samtalen er at jeg ikke ville snakke om formue og penger.

Fakta: Egil Stenshagen

Født: 9. oktober 1947.

Sivil status: Gift med Karin, to voksne barn.

Stilling: Hovedaksjonær og styreleder i Mercedes- og Peugeot-forhandlerne i Arendal og Kongsvinger, dekkgrossisten Starco Norge, dekkjeden DekkTeam og forvaltningsselskapet Stenshagen Invest.

Bakgrunn: To europameterskap og ti norgesmesterskap i bilsport. Begynte å tjene penger på salg av dekk. Ble senere stor innen bil – blant annet importør for BMW. Var visepresident i Norges Bilbransjeforbund og medlem av hovedstyret og arbeidsutvalget i NHO.

Aktuell: Fyller 70 år mandag 9. oktober.