Ikke blåøyd. Gründer og ingeniør Christine Spiten (27) har utviklet en undervannsdrone sammen med medgründerne Erik Dyrkoren, Martin Ludvigsen og Roger Skjetne. De har fått med seg tunge finansielle aktører.

Kinesisk investor satser på Christine Spitens undervannsdrone

Tekst

Vil du få varsel hver gang Kristine Hovda publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Christine Spitens undervannsdrone er solgt for millioner før den er satt i produksjon. I arbeidet med den kjøpte hun like gjerne en seilbåt, og flyttet inn.

– Havet dekker mesteparten av kloden vår, men vi har bare kartlagt mellom fem og ti prosent av det. Bare i 2015 oppdaget man 1500 nye arter i havet. Tenk hva som finnes der nede! Det som driver meg, er den genuine lysten til å oppdage og se selv.

Gründeren av undervannsdroneselskapet Blueye kommer rett fra et businessmøte på Tjuvholmen, møtet varte litt for lenge, hun har småløpt ut til Vippetangen for å rekke intervjuet. Men det går bra, der andre gründere ville stilt opp i stiv drakt og høye hæler, kommer Christine Spiten usminket i en hjemmestrikket ullgenser og et matchende, stort smil.

Fakta: Christine Spiten

Alder: 27 år.

Sivilstatus: Singel.

Stilling: Prosjektingeniør, medgründer og medeier i BluEye Robotics.

Bakgrunn: Ingeniør fra Universitetet i Ås.

Aktuell: Vil bli markedsledende på undervannsdroner.

Mange bruksområder

I forrige uke sto 27-åringen på podiet under Oslo Innovation Week og fortalte om hvordan hun på få år har vært med å utvikle et selskap som kan revolusjonere måten vi opplever havet. Denne helgen gjør hun det samme på EUs Our Ocean-konferanse på Malta. Undervannsdronen Blueye Pioneer skal gi vanlige folk tilgang til livet under vann. Dronen er utviklet i et samarbeid mellom Spiten, som er sivilingeniør, medgründer Erik Dyrkoren og to professorer ved NTNU i Trondheim. Over 300 droner er allerede forhåndsbestilt via nettbutikken, noe som gir over 11 millioner i kassen før dronen er satt i produksjon.