– Skal du ha en sjanse til å bli omtalt som debutant, skal du være en ung og relativt pen kvinnelig forfatter

Tekst

Vil du få varsel hver gang Hugo Lauritz Jenssen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto

Torgrim Eggen har skrevet om rettsdramaet Jensen versus Cappelen. Fredag ettermiddag tok det full fyr i mottagelsen av boken hans.

Torgrim Eggen har skrevet om rettsdramaet Jensen versus Cappelen. Fredag ettermiddag tok det full fyr i mottagelsen av boken hans.

Håndtrykket er litt forbeholdent, men ikke direkte veikt, og han skal snart si at «det er jævlig mye som er fishy med denne saken».

Torgrim Eggen har luntet inn i Bibliotekbaren, innhyllet i en sky av restutslipp. Noe cubansk, håndrullet? I en sort skulderbag vugges en champagneflaske med hilsen fra forlaget. Der i gården venter de en robust kontantstrøm fra Eggens nye, blodferske true crime (forlaget kliner også til med merkelappen Oslo noir) om hasjimportør Gjermund Cappelen og den hardbarkede pensjonistsnuten Eirik Jensen. En blå snusdåse Göteborgs Rapé skal snart materialisere seg. Øl etter øl skal fraktes til bordet. Tidlig tirsdag kveld, livet er et evig påskudd for inntak av stimuli og samtaler.

Fakta: Torgrim Eggen

Født: 29. oktober 1958 i Oslo.

Sivil status: Forlovet med Lillian, har en datter på 11 år. En datter på 19 år fra før.

Stilling: Forfatter og journalist.

Bakgrunn: Forsøksgymnas. Journalist i Nye Takter, Arbeiderbladet, Puls, Beat og Dagbladet. Redaktør i Natt&Dag. Spilte bass i nyveivbandet The Cut. Har skrevet en rekke romaner, blant annet «Gjeld», «Hilal», «Trynefaktoren», «Den nye Dylan», «Hermanas», og sakprosa om Berlin, New York, Havana, mat og hjemmebrent.

Aktuell: Gir ut boken «Forbindelsen. Jensen vs. Cappelen, 16 tonn hasj og vår tids største politiskandale» (Kagge Forlag). Snart kommer også «Kunstrock», om Roxy Music, David Bowie og Kraftwerk (CappelenDamm).

Kritisk destillat

Han leverer sarkasmer av pureste gull, den grusomste ironi, nådeløse kulturanalyser og observasjoner. Torgrim Eggen er en språkmester i elitedivisjonen, hans hvileløse jag over tastaturet er selvsagt en krenkelse mot alt lunkent ordgyteri.