Klokkedilla blant nordmenn: – James Bond brukte ikke Certina, for å si det sånn

Tekst

Vil du få varsel hver gang Vilde Sagstad Imeland publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Klæbu/Oslo

Bak økende salgstall og milelange diskusjonstråder står en armé av menn som er fortapt i mekaniske kunstverk.

Det er fredag ettermiddag, og en hårete arm fyller hele synsfeltet. Mens trafikken på sosiale medier avtar når helgen nærmer seg, koker det i kommentarfeltet på Facebook-gruppen Klokkeriet. En av moderatorene har nettopp stilt det tradisjonsrike «Hva har dere på hånden i dag?»-spørsmålet til gruppens over 30.000 medlemmer. Det er tid for nok en «Wrist Shot Friday».

«Regn i dag, men smiler likevel», skriver et medlem og publiserer bildet av en Rolex Oyster Perpetual. Det renner inn med bilder og likes. «Morgengaven gjør seg på Bryllupsreise», skriver en annen og viser frem en Longines i solnedgang. «Fødestue og venting på en fredag…», skriver en tredje, også han Rolex-eier.

Tidsriktig

Klokker er i vinden – med et lite forbehold. En «klokke» er nemlig, skal vi tro forumsmedlemmene, et mekanisk ur – aller helst sveitsisk. Dette til forskjell fra batteridrevne quartz-klokker, moteklokker eller, gud forby, smartklokker. Mer om dette senere.

Antallet medlemmer på Klokkeriet har økt fra rundt 3000 for et par år siden til over 31.000 i dag. I tillegg til bildedugnader der brukerne deler bilder av klokkene sine – bak rattet i en bil, foran tastaturet på jobb eller i en avslappet feriesetting – diskuteres også klokkenyheter fra inn- og utland. Det selges, kjøpes og byttes, og det avholdes auksjoner. Ur går daglig under hammeren for alt fra noen hundrelapper til over 100.000 kroner.