– Finansmiljøet i Oslo er tøft. Klarer du ikke å fremme din egen sak, blir du spist levende

Tekst

Vil du få varsel hver gang Anne Flæte publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo/Tønsberg

Kristian Lundkvist kupper utrangerte børsselskaper, får med seg kjente investorer, skaper ellevill kursfest og putter ny innmat i selskapene.

Skolelei. – Jeg er ikke så veldig glad i papirer, sier Kristian Lundkvist, som knapt hadde tid til å fullføre videregående før han begynte gründervirksomheten.

Kristian Lundkvist kupper utrangerte børsselskaper, får med seg kjente investorer, skaper ellevill kursfest og putter ny innmat i selskapene.

– Jeg husker første gangen jeg møtte ham. Vi hadde søkt etter noen som kunne drive en telekiosk i Sandefjord for oss. Og så kom Kristian på jobbintervju, litt for sen, veldig ung, i hvit skjorte med store krager som var åpen i brystet, mørke bukser, svarte lakksko. Og så bare kjørte han på. Skikkelig på. Og jeg satt der og tenkte: «Hva i alle dager, hva slags fyr er dette?!»

Steinar Olsen drev mobilbutikkene Teledata i Ski sammen med en kollega. Jobbintervjuet med den da 22 år gamle Kristian Lundkvist gjorde sterkt inntrykk.

– Han pratet om alle han kjente i Tønsberg, i Sandefjord, hva de jobbet med, hvor mye den og den tjente, hva han selv hadde drevet med, hva slags mål han hadde. Han var så fremoverbøyd på det jobbintervjuet at jeg trodde han skulle tryne utfor hoppkanten, sier Olsen.

Han klarte ikke å holde seg.

– Til slutt avbrøt jeg ham og sa: «Hvis du har så mange kontakter og så store ambisjoner, hva skal du da med en bitte liten telekiosk i Sandefjord?» Da fikk jeg målbundet ham for et øyeblikk, forteller Olsen.