Forsker på ledelse. Bent Meier Sørensen, professor i ledelse og filosofi ved Copenhagen Business School, har skrevet om lederkulturen i filmselskapet Zentropa.

– Vi er alle en del av denne grenseløse kulturen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Margrethe Zacho Haarde publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
København

Arbeidskulturen i filmselskapet Zentropa ble bevisst utformet som en «apegrotte». Professor Bent Meier Sørensen (50) har forsket på hvordan ukonvensjonell ledelse visker ut grensene mellom jobb og privatliv.

– Jeg så et tv-program om en næringslivsleder som besteg K2, verdens farligste fjell. På vei opp klatrer han rett på en død japaner. Vet du hva denne næringslivslederen gjør?

– Nei?

– Han klatrer videre!

Bent Meier Sørensen (50), professor i ledelse og filosofi ved Handelshøyskolen i København (CBS), har reist seg fra stolen. Han stikker hendene bestemt ned i bukselommene og begynner å gå rundt i sitt eget kontor. Han ser forbi irritert ut.

– Jeg antar denne lederen utviser styrke og selvovervinnelse. Problemet er bare at dette er noe et dyr ville gjort. Hvis du er far til et barn, hvis du har en familie, hvis du har ansvar for flere tusen ansatte og milliarder av kroner, så er dette fullstendig uansvarlig oppførsel.