Hun har regien når Karpe Diem snart fyller landets kinosaler

Tekst

Vil du få varsel hver gang Per Magnus Riseng publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Fire år etter hun gikk ut av Westerdals har Thea Hvistendahl (28) regi på filmen som fikk kinoenes billettsystem til å bryte sammen.

– Det er jo ikke en vanlig kinofilm. Derfor vil vi heller ikke la den gå som en helt vanlig kinofilm. Det skal heller være en event, sier Thea Hvistendahl sittende ved et kafébord på Bislett.

Rett rundt hjørnet ligger kontoret der hun jobber med innspurten av filmen «Adjø Montebello», som har premiere neste uke og setter utropstegn for Karpe Diems to år lange «Heisann Montebello»-prosjekt. Norges største rapgruppe har vunnet det meste av norske musikkpriser og spilte i april for et fullsatt Oslo spektrum – tre dager på rad – så at de også er populære på lerretet, bør ikke overraske. Samme dag forhåndssalget til «Adjø Montebello» startet, ble 10.000 billetter solgt bare i Oslo.

Regien er altså ved Hvistendahl, en 28-åring som skulle bli lektor, men tok u-sving på karrieren, ble filmstudent og regissør av musikkvideoer, reklamer og kortfilm.

Og nå: kinofilm.

Fakta: Thea Hvistendahl

Alder: 28 år.

Sivilstand: Kjæreste.

Stilling: Regissør.

Bakgrunn: Bachelor i film og tv fra Westerdals.

Aktuell: Har regissert «Adjø Montebello», Karpe Diems kinofilm, med et forhåndssalg som fikk Nordisk Films billettsystem til å bryte sammen.