Svensk poptalent med egne lyster

Tekst

Vil du få varsel hver gang Audun Vinger publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt

I sengen. Låtskriveren og artisten Tove Lo lager moderne og egenrådig popmusikk, med en personlig form for frigjorthet. Foto: Universal Music

Det er ikke bare nordmenn som lager god moderne popmusikk – svenskene er fortsatt flinkest i klassen. Og i låtskriveren og artisten Tove Lo har de en personlighet som skiller seg ut i den store hopen av dyktige mennesker. Musikken og stemmebruken virker kanskje på utsiden ikke vesensforskjellig fra for eksempel Astrid S, men Lo har et mer murky og kronglete lydbilde og kunstnerisk verdenssyn.

Musikkelsker? Les alt musikkstoff her

Fakta: Tove Lo

«Blue Lips (Lady Wood Phase II)»

Universal

«The struggle is real», som hun synger. Dette er den direkte oppfølgeren til overraskende gode «Lady Wood», og som titlene antyder, er dette en artist som tar hevd på en eksplisitt kvinnelig seksualitet, i tekster og fremtoning. Hun tenker konseptuelt, og har delt opp albumet i delene «Light Beams» og «Pitch Black». 14 låter kan være en munnfull i denne pophitenes æra, men de finnes også, som i den strålende singelen og potensielle t-skjorte-emblemet «disco tits».(Vilkår)