– Jeg visste jo ikke da at det skulle ta åtte år før jeg fikk noe på skjermen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jens M. Johansson publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen er en late bloomer. Men da han endelig kom i gang, vant serien hans like godt en Emmy.

Manusforfatter Gjermund Stenberg Eriksen er en late bloomer. Men da han endelig kom i gang, vant serien hans like godt en Emmy.

– Det må ha vært et rart syn.

Gjermund Stenberg Eriksen har lagt fra seg et par solbriller på kafébordet.

– Broren min og jeg satt på en brunsjkafé som het The Grey Dog i Soho, Manhattan. Det var tre timer til prisutdelingen. Vi hadde forlengst øvd på hvordan vi skulle se verdige ut når en av konkurrentene våre ble ropt opp til scenen som vinner. Tydelig applaus. Ingen rykninger i ansiktet mens kameraet lå på oss. Men hva om vi skulle komme til å vinne? Vi måtte jo ha noe å si.

En uke er gått.

Fakta: Gjermund Stenberg Eriksen

Alder: 44 år.

Sivilstand: Gift med lege Inger Marie Veiby. To barn: Tarje (13) og Waldemar (10).

Stilling: Manusforfatter.

Bakgrunn: Studerte nordisk på Universitetet i Oslo med mål om å bli manusforfatter. Begynte på idéhistorie i 1995, så engelsk. Underviste i humanistisk prosjektsemester, et studium med mål om å vise humaniorastudenter en vei inn i næringslivet. Sa opp 11. september 2001, noen timer før terrorangrepet på New York, og begynte i reklamebransjen. Jobbet blant annet i New Deal og Isobar. Fulltid manusforfatter siden 2009.

Aktuell: Manusforfatter og kunstnerisk leder for «Mammon 2», som vant den internasjonale Emmy-prisen for beste dramaserie.