Mye på plakaten. Noomi Rapace holder et høyt tempo i år. Snart er hun aktuell i filmen «Bright», som er Netflix' største produksjon noensinne.

– Jeg vil skape et imperium for alle jeg liker og elsker. Fuck penger, fuck hvem sitt hus det er

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ika Johannesson publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Stockholm

Noomi Rapace spiller alltid tøff på film. Det er hun i virkeligheten også.

Det er to dager siden innspillingen av den britiske thrilleren «Close» ble avsluttet i Marokko. Noomi Rapace (37) har så vidt rukket å mellomlande i London for å tilbringe et døgn hjemme i huset med sin 14-årige sønn, Lev. I morges sto hun opp klokken fem for å trene, så fløy hun til Stockholm. Nå sitter hun i en hotellrestaurant og svarer på meldinger mens hun roter rundt i håndvesken etter en bunke bilder. Det spiller ingen rolle hvor mye tid vi har på oss, sier hun; hun snakker så fort uansett. Og det gjør hun faktisk. Den ovnsbakte torsken, som egentlig serveres med poteter og saus, har hun bedt om å få med dampede grønnsaker og grønn salat uten olje, uten salt, uten alt, på grunn av to roller som foreløpig er hemmelige, men som krever at hun er i god form. Maten blir lenge liggende urørt på tallerken.

Noomi Rapace har holdt dette ekstreme tempoet i hele år. I tillegg til «Close», et voldsomt drama om den britiske livvakten Jacquie Davis, har hun spilt inn ytterligere to filmer: fantasy-storfilmen «Bright», der hun spiller ond alv mot Will Smith, og den internasjonale storfilmen «Stockholm» om ranet og gisseldramaet i Kreditbanken på Norrmalmstorg i 1973, der hun har en av hovedrollene.

Fakta: Noomi Rapace

Alder: 37 år

Sivilstand: Kjæreste og sønnen Lev på 14 år

Stilling: Skuespiller

Bakgrunn: Debuterte i filmen «Ravnens skygge» som syvåring. Gikk teaterlinjen på Södra Latin og Skara Skolscen, jobbet siden ved teatre som Galeasen og Stockholms Stadsteater. Første tv-rolle var i såpeoperaen «Tre kronor».

Utvalgte filmer: «Menn som hater kvinner» (2009), «Skyggesiden» (2010), «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» (2011), «Prometheus» (2012), «The Drop» (2014), «Child 44», «What Happened to Monday» (2017) og «Unlocked» (2017).

Liker å bestemme

Endelig finner hun bunken med polaroidbilder nederst i vesken.