Ingen som sender denne milliardæren epost, får svar

Tekst

Vil du få varsel hver gang Line Tiller publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Jodhpur

– Jeg må slappe av litt nå, sier gründermilliardær Are Traasdahl.

HELLO! Thanks for your email. I’m travelling around the world with my family till July 2018. I will not be checking emails.

Siden sommerferien har dette automatiske svaret tikket inn til dem som har kontaktet Are Traasdahl på epost. Seriegründeren, som i februar i fjor solgte teknologiselskapet Tapad til Telenor for nær tre milliarder kroner, har lagt ut på en heidundrende reise Jorden rundt. I et helt år skal han ikke svare på epost. 80 arbeidstimer i uken er blitt noe nær null. Likevel skal han ved reisens slutt sitte igjen med sin kanskje viktigste idé noensinne.

Fakta: Are Traasdahl (44)

Norsk seriegründer fra Orkdal utenfor Trondheim. Bosatt i Miami, USA.

Utdannet sivilingeniør fra NTH. Har bakgrunn fra PA Consulting og som Telenor-direktør.

Flyttet til New York i 2000. Grunnla Thumbplay i 2004, en innholdstjeneste for mobil, video og musikk som han senere solgte for «noen hundre millioner kroner».

I 2010 startet han det digitale annonseselskapet Tapad, som fikk over 200 av USAs største merkenavn på kundelisten.

I februar 2016 solgte han og partner Dag Liodden Tapad til Telenor for nær tre milliarder kroner.

Kåret til «Årets gründer» av både norske investorer og Global Startup Awards. I 2014 ble han tildelt EYs (tidligere Ernst & Young) pris «Entreprenour of The Year».

I 2017–2018 reiser han verden rundt med kona Siri og barna Felix (8) og Iris (4) for å pønske ut sin tredje store selskapsidé.

Landsbyfyrsten

Etter en duvende kamelsafari og en strabasiøs kjøretur i åpen Jeep er Rajasthanørkenen nordvest i India tilbakelagt, rustrød og knusktørr. I et partytelt på hageflekken til en fjern slektning av Indias kongefamilie sitter Are Traasdahl (44). Han svetter litt, og ikke bare på grunn av varmen. Agay Pal Singh, en slags fyrste og landsbyens overhode, har invitert familien Traasdahl på vegetarlunsj. De har tørket sand i pannen med store, iskalde håndklær servert på sølvfat, før fyrsten selv har beklaget at han må servere varm vin i Coca-Cola-glass. Traasdahl sitter på en krakk og forsøker å holde masken da en eldre landsbymann bruker hele kroppsvekten på å knyte et knallrosa ni meter langt tøystykke rundt hodeskallen hans – en tradisjonell indisk turban.