– Det er fullt mulig! Se på stolene som nå står på Times Square, de er produsert på Jæren

Tekst

Vil du få varsel hver gang Christina Skreiberg publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Som 25-åring fikk han brått familiebedriften i hendene. Fem år senere har Jan Christian Vestre (31) mer enn doblet omsetningen.

Møbelmannen. – Vi ser på utemøblene som et redskap for å skape byer som er inkluderende og demokratiske, sier Jan Christian Vestre.

Som 25-åring fikk han brått familiebedriften i hendene. Fem år senere har Jan Christian Vestre (31) mer enn doblet omsetningen.

– Vår visjon er mye større enn å selge utemøbler. Vi vil gjøre verden til et bedre sted, sier Jan Christian Vestre (31).

Det er kun få dager til jul og duket for julelunsj for de ansatte i Vestre. Sild, laks, snitter og julebrus står på bordet i deres splitter nye Snøhetta-designede lokaler i Drammensveien i Oslo. De flyttet inn for mindre enn ett år siden, etter å i flere år ha sittet tett sammen i mor Elisabeth Preus Vestres kjellerstue. Først på Tåsen i Oslo, hvor Jan Christian Vestre vokste opp, deretter på Nordberg.

Han har nettopp takket de ansatte for «et fenomenalt år, med større vekst enn noensinne» og minnet om at «vi har enda større ambisjoner for 2018». Han har takket for lagarbeid og engasjement, har delt ut gaver og klemmer til de ansatte, som han omtaler som sin «utvidede familie». Klovner i Kamp spilles på anlegget.

– Hiphop-gruppen er jo også fra Tåsen, sier Vestre og nynner med til låten «Langt å gå»:

Fakta: Jan Christian Vestre

Alder: 31 år.

Sivilstatus: Singel.

Stilling: Administrerende direktør i utemøbelprodusenten Vestre.

Bakgrunn: Født i Haugesund, oppvokst i Oslo. Tidligere politisk rådgiver for AUF, Arbeiderpartiets stortingsgruppe og Trond Giske. Har studert statsvitenskap og fullførte nettopp jusstudiet. Ble sjef for familiebedriften Vestre i 2012.

Aktuell: 9. januar holder han innlegg på NHOs årskonferanse.