– Vi har våknet til det ene VG-oppslaget etter det andre og spurt: «Er det meg eller deg i dag?»

Tekst

Vil du få varsel hver gang Eivind Sæther publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Hun og samboeren har stått i hver sin storm – samtidig. Nå synes partisekretær Kjersti Stenseng det er på tide å slå ned på dem som driver med maktkamp og lekkasjer i Arbeiderpartiet.

Hun og samboeren har stått i hver sin storm – samtidig. Nå synes partisekretær Kjersti Stenseng det er på tide å slå ned på dem som driver med maktkamp og lekkasjer i Arbeiderpartiet.

Onsdag morgen, denne uken. Det er tre dager siden Trond Giske trakk seg som nestleder. Partisekretær Kjersti Stenseng sitter bøyd over notatene sine i en tom sal på Litteraturhuset i Oslo. Hun er kledd i svart igjen. Bratteli-seminaret skal handle om fremtidens arbeidsmarked, endelig skulle de bare snakke politikk, men så kom det nok et VG-oppslag. Kilder sier at Stenseng skjelte ut Jonas Gahr Støre under et sentralstyremøte 11. desember. Hun skal ha vært «rasende» på partilederen. Konflikten bare fortsetter.

Når Støre dukker opp, er det grå håret hans tørt og ugredd, han har knekk i ryggen, ringer under øynene. Han går med hendene foldet. De klemmer hverandre.

– Dette er bare skadelig, sier hun etterpå.

I gangen utenfor seminaret blir hun stående ved veggen og snakke lavt med to rådgivere, som om de har sneket seg ut fra en begravelse.

Fakta: Kjersti Stenseng

Alder: 43 år.

Sivilstatus: Samboer med Tom Tvedt. To døtre fra et tidligere ekteskap. Tvedt har også to barn fra før.

Bakgrunn: Cand.mag. med statsvitenskap og historie fra UiO. Tidligere leder i Oppland Arbeiderparti, statssekretær i Kulturdepartementet og sjef for Norsk Litteraturfestival. Frivillighetssjef for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. Har sittet i Arbeiderpartiets sentralstyre siden 2011 og ble valgt til partisekretær etter Raymond Johansen i 2015.

Aktuell: Har stått i sterk kritikk og bitre interne konflikter etter at varslersakene mot Trond Giske ble kjent før jul.