Landlig suksess. Bonde Rosamund Young forlater sjelden gården og har ikke pass, men er blitt internasjonal forfatter. Boken hennes, «Kuene – fornuft og følelser på gården», er solgt til 21 land.

Er blitt internasjonal bokhit 14 år etter utgivelsen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Ingvild Paulsen publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Snowshill

En bok om drøvtyggende kuers hverdag har gjort den engelske bonden Rosamund Young til en litterær kjendis. Det sakte livet på landet selger.

– Jeg kan ikke kalle meg forfatter, egentlig. Jeg er mer som en skyggeforfatter for kuene mine. Det er de som bestemmer.

Rosamund Young (64) har den hjemmestrikkede ulluen godt over ørene og søle langt oppover gummistøvlene. I hånden har hun en kjepp av ask som hun rutinert dirigerer en flokk kuer, kviger og kalver med. De skal fra et åpent fjøs og over veien til beitemarkene: bratte jorder innhyllet i kald vinterdis og flankert av høye popler.

– Hei, One-horn Dot, sier hun til en av dem.

– Hun er søsteren til Two-horn Dot. De er bestevenner, og det er ikke alltid tilfelle med søstre. Storesøsteren holder de seg unna. Hun er for sjefete, sier Young, før hun igjen henvender seg til One-horn Dot med et kjærlig klapp over ryggen.

– Ja, du er nydelig, er du.