Var oljesjef og satte ti heroinsprøyter om dagen

Tekst

Vil du få varsel hver gang Morten Ånestad publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Midland

Var sjef for 50 mann. Ti heroinsprøyter om dagen har satt sine spor på Christopher Pierce overarmer.

Den skitne lille byen Midland i Texas er hetere enn noe annet sted i verdens oljemarked. Christopher Pierce tjente millionbeløp på boomen – og endte på rehabiliteringssenter.

– Jeg måtte ha heroin for å fungere på jobb. Pupillene mine sto vidåpne hele tiden. Fem gram om dagen. Jeg delte hvert gram opp i to sprøyter. Slik holdt jeg det gående.

I nesten ti år var 35 år gamle Christopher Pierce en av vinnerne i oljeboomens Texas. Han jobbet seg oppover rangstigen, tjente millionbeløp i norske kroner og ble sjef for over 50 mann – og narkoman. Nå sitter han på et rehabiliteringssenter i den lille byen Midland vest i Texas og forteller sin historie. Om jobbing døgnet rundt og heroinsprøyten som trofast følgesvenn.

Fakta: Midland, Texas

Sentrum for produksjon av amerikanske skiferolje. Byen har i underkant av 100.000 innbyggere og ligger midt i det lukrative Permian-bassenget.

Med oljepriser for Texas-olje over 65 dollar fatet er det igjen boom i byen vest i Texas. Men oljeboom har også skyggesider. Bruken av narkotika er økende – også blant oljearbeiderne i byen.

Ingen steder i verden er det større oljeboom enn i Midland. Men gode tider har også skyggesider.

– Det lukter penger av olje. Denne byen lever med endringene i oljeprisen. Nå er det boom. Det ser vi på klinikken vår også, sier Steve Thomason, sjef på rehabiliteringssenteret Springboard.