Søren, krise. Ragnar Lie var den første som delte sin sorg over Brødboksens konkurs på selskapets sider. Han og hunden Kipper må nå finne seg nytt helgeritual.

R.I.P. Brødboksen: – Ikke rart det blir ramaskrik fra fornøyde kunder når du har gitt bort varene

Tekst
Foto
Oslo/Lysaker

Etter nedleggelsen av Brødboksen har Ragnar Lie og hunden Kipper måttet finne frem gamle brødoppskrifter. De nye gründerne endrer vanene våre, men er tjenestene for gode til å være sanne?

Fem minutter etter nyheten om at gründer Arnulf Refsnes slo Brødboksen konkurs en tirsdag i januar, skrev Ragnar Lie følgende på tjenestens Facebook-side: «Dette er tragisk. Livet uten croissanter i helgene og fersk juice og landbrød på hverdagene er over.» Da dagen var omme, hadde nærmere 700 kunder delt sin sorg.

– Jeg tenkte «søren, det er krise», liksom, sier Ragnar Lie.

Det er mandag denne uken, hjemme i sofaen på Kjelsås i Oslo sitter Lie med en brødoppskrift foran seg på stuebordet. Ved sin venstre side har han Kipper, en veldressert portugisisk vannhund med hårstrikk over øynene.

– Det første vi bestilte, var brød fra Åpent Bakeri. Og så bestilte vi croissanter i helgene, to på lørdag, to på søndag. Da ble jo det fast ritual. Jeg gikk tur med bikkja, kom hjem, laget to kaffe og tok frem rørte jordbær og croissanter, sier Lie.

Må han begynne å bake selv nå?