– I kjøleskapet har jeg en flaske ketchup, det er alt

Tekst

Vil du få varsel hver gang Jens M. Johansson publiserer noe?

Du bestemmer selv hvor ofte, og kan skru av varselet når som helst.

Avbryt
Foto
Oslo

Brenne seg selv med vilje, rasere kjølerom som hevn og true med bank. Michelin-kokk Björn Svensson startet karrieren i oppvasken som 13-åring.

– Hvor skal vi begynne?

Blikket over restaurantbordet kan virke strengt.

– For meg kan vi starte hvor som helst. Jeg har bestemt meg for å fortelle alt. Selv om det er mange ting jeg har gjort som jeg ikke kan forsvare. Mange ting jeg har opplevd i denne bransjen som …

Et kort smil.

Fakta: Björn Johan Dong-Soo Svensson

Alder: 41 år.

Familie: «Ja.»

Stilling: «Kokk.»

Bakgrunn: Kokkeskole i Sundsvall. Har jobbet på mer enn 50 restauranter, deriblant Bagatelle og Oro. Ble kåret til Young Chef of the Year i 2000, en konkurranse arrangert av champagnehuset Moët & Chandon. Startet Restaurant Oscarsgate i 2005. Den fikk Michelin-stjerne i 2008 og ble kåret til Nordens nest beste i 2011. I 2013 startet han Fauna, som fikk stjerne året etter. Etter å ha lagt ned Fauna i 2016, åpnet han Galt i september 2017.

Aktuell: Restauranten Galt fikk Michelin-stjerne etter å ha vært åpen i knappe fem måneder.