Annen manns eiendom. Omicron-grunnlegger Bernt D. Ellingsen har kvittet seg med nesten alt han eide. Selskapene hans, tomten han bygger hus på og den svarte suven han kjører, er overdratt til andre.

The Golden Oldies, del II: De nye «meglerne»

Tekst
Foto
Oslo/Ski/Marbella

«Meglerne» i Omicron lyktes å snakke til seg 240 millioner kroner fra sparekontoene til eldre investorer på et par år. Bakmennene pleide å selge helsekost og katalogomslag – før de oppdaget at det var mer å tjene på å kalle seg «finansmeglere».

De høye trekronene skygger for den varme ettermiddagssolen utenfor luksushotellet Marbella Club. Alt er lagt til rette for at nordmannen Bernt D. Ellingsen (43) og hans forlovede skal sjekke inn. Det er slutten av mai, blomstene strutter og strandvillaen Villa Del Mar blir pyntet til fest. Ellingsen er grunnleggeren av Omicron-gruppen, et selskap som bare har eksistert i et par år, men tjent stort på salg av finansielle produkter til eldre mennesker.

Det sildrer forsiktig i fontenen midt på den brosteinsbelagte gårdsplassen, mens vaktmesteren jobber med å reparere låsen på den tunge porten. En vannscooter durer ved stranden. Det private hotellområdet, midt mellom Marbella sentrum og jetsetthavnen Puerto Banus på den spanske solkysten, har i tiår vært gjemmested for kongelige, fyrster, filmstjerner og sjeiker.

Bryllupet har vært planlagt lenge. Kun de som er ute i god tid, og villige til å betale en døgnpris på mellom 150.000 og 250.000 kroner, får invitere familie og venner til bryllupsfest i villaen som en gang var prins Alfonso av Hohenlohes private hjem. Mat og drikke kommer i tillegg. Ellingsen sparer ikke på noe når han skal sette ring på fingeren.

Sosialklienten